Siirry sisältöön
Valtuutettuna Apple Enterprise -jälleenmyyjänä (AAER, Apple Authorized Enterprise Reseller) keskitymme arvon luomisen maksimointiin organisaatiossasi - olipa kyse sitten yrityksestä vai oppilaitoksesta. Atean Apple-asiantuntijat auttavat projektien suunnittelussa, läpiviennissä sekä jalkauttamisessa ja laitehankinnat hoituvat kätevästi Atea eShopin kautta.

Atean konsultointi- ja projektinhallintapalvelut

Autamme laatimaan Apple-ekosysteemiin sopivat konseptit sekä siirtymäsuunnitelmat. Lisäksi toteutamme siirtymät ja seuraamme niiden edistymistä.

Atean konsultointipalveluiden avulla voit varmistaa, että organisaatiosi laitestrategia tukee it-ympäristön kokonaisarkkitehtuuria parhaalla mahdollisella tavalla. Optimoitu kokonaisarkkitehtuuri parantaa merkittävästi tehokkuutta ja kilpailukykyä ja vaikuttaa positiivisesti koko työyhteisön kokemukseen.

Meiltä saat suunnittelu-, määrittely- ja implementointipalvelut Atean tarjooman mukaisilla ratkaisualueilla. 

 

Tietoturvakonsultointimme auttaa yritystäsi erilaisissa tietoturvaan liittyvissä hankkeissa, kuten tietoturvan auditoinneissa (liittyen mm. standardeihin ja EU-direktiiveihin), penetraatiotestauksissa ja it-ympäristöjen turvaamisessa.

It-strategiakonsultointimme tuottaa mm. liiketoiminnan ja it-osaston yhteisiä roadmap-suunnitelmia ja auttaa organisaatiotasi oikeiden ratkaisuiden valinnassa. Autamme myös kokonaisarkkitehtuurin ja esimerkiksi sovellusten kriittisyysanalyysien tekemisessä. Meillä on halu ja kyky toimia kokonaisvastuullisena toimittajana, joka integroi laitteistot ja ohjelmistot sekä Atean ja kolmansien osapuolien tuottamat palvelut.

Macien hallinta Intunella

Macin hallinta ei ole koskaan ollut näin helppoa. Uusien ominaisuuksien ansiosta hallitset Macia samalla tavalla kuin muitakin PC-laitteita tutulla Microsoft Intunella.

Oheiselta videolta opit miten saat liitettyä Macit Intune-hallintaan helposti. Työntekijä saa uuden laitteensa suoraan kotiin tai työpisteelle ilman, että IT:n on tarvinnut koskea laitteeseen. Kaikki tietotyöläisen asetukset ja sovellukset asentuvat suoraan laitteelle.

 

Apple yrityksissä


Applen tuotteet tarjoavat ainutlaatuisen käyttäjäkokemuksen. Applen tuotteet on helppo integroida, suojata ja ottaa käyttöön organisaatiosi olemassa olevaan liiketoimintaympäristöön. Laitteiden aiheuttamat muutokset nykyisiin IT- ja liiketoimintaprosesseihin ovat usein minimaalisia.

Apple-järjestelmien integrointi organisaatioon voi vähentää tukikustannuksia ja samalla lisätä käyttäjien tyytyväisyyttä. Sekä Mac- että iOS-laitteita voidaan hallita erilaisten mobiililaitteiden hallintaratkaisujen (Mobile Device Management, MDM) avulla.

Monet ovat tottuneet käyttämään Applen laitteita vapaa-ajallaan, mutta ne toimivat erinomaisesti myös yrityskäytössä.

Apple-praktiikka

Atealla on joukko Apple-asiantuntijoita, jotka auttavat yritystäsi liiketoimintamuutoksen läpiviemisessä

Tiimimme suunnittelee yrityksellesi toimivat toimintamallit ja auttaa uusien toimintatapojen jalkauttamisessa. Pystymme myös tarpeenne mukaisesti tukemaan ja kouluttamaan loppukäyttäjiä hyödyntämään uutta teknologiaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Atean vahvuus mobiliteettiratkaisujen tarjoajana perustuu vahvaan it-infrastruktuurin osaamiseen. Yhdistämme Applen laitteet ja niitä tukevat ratkaisut saumattomasti yrityksesi nykyiseen it-infrastruktuuriin ja neuvomme, miten voit niiden avulla uudistaa ja tehostaa organisaatiosi liiketoimintamalleja.

Apple Business Manager

Apple Business.

Ota Applen laitteet käyttöön nostamatta sormeasikaan

Applen laitteet on helppo ottaa käyttöön ja hallita Apple Business Managerilla, oli niitä sitten 10 tai 10 000. Business Manager toimii saumattomasti mobiililaitteiden hallintaratkaisujen kanssa, joten voit ottaa Macin, iPadin, iPhonen ja Apple TV:n käyttöön langattomasti, eikä manuaalista määritystä tarvita.
Lue lisää Applen Business Managerista Applen sivuilta.

Apple Professional Learning Specialist -logo.

Koulutukset Apple-käyttäjille

Atealla on Suomen ainoana jälleenmyyjänä kolme talon sisäistä Applen sertifioimaa Apple Professional Learning Specialist -kouluttajaa. Kouluttajat ovat lisäksi pedagogisesti koulutettuja ja omaavat usean vuoden kokemuksen organisaatioiden kouluttamisesta. Koulutusten avulla saatte parhaan mahdollisen käyttökokemuksen uusista Apple-laitteista. Koulutukset ovat hyvä lisä organisaatioihin, joissa käyttäjät ovat uusia Apple-käyttäjiä ja halutaan varmistua siitä, että työn tuottavuus ei laske siirryttäessä uusiin laitteisiin. Lisäksi koulutukset tarjoavat myös kokeneille käyttäjille uusia ulottuvuuksia.

AppleCare for Enterprise

AppleCare for Enterprisen avulla organisaatiosi saa kattavan tukipalvelun kaikkiin Apple-laitteisiin. Palvelu on suunnattu ympäristöille, joissa on yli 50 Apple-laitetta. Alle 50 laitteen ympäristöille on tarjolla vastaavanlainen palvelu nimeltään AppleCare+. AppleCare for Enterprise -palvelu sisältää seuraavat palvelut:

 • Puhelintuki suomeksi 8-16 ja englanniksi 24/7
 • Kaikille käyttäjille ja myös heidän perheille
 • Takuulaajennus 24kk, 36kk tai 48kk
 • Vakuutus vahingollisiin rikkoutumisiin
 • Paikanpäällä tapahtuva huolto eli Onsite-huolto tai tilanteesta riippuen laitteen vaihto
 • Tuki laitteiden hallintaan
Lue lisää AppleCaresta Atea eShopista

Activate Mac-paketti

Activate Mac-paketti mahdollistaa Macin käyttöönoton yritysten työntekijöille kokonaisvaltaisesti. Paketti valjastaa kerralla käyttöön kaikki keskeisimmät osat Applen laajasta ratkaisuperheestä, pitäen sisällään mm. Apple Business Manager, Laitehallinta (MDM), Verkot, tietoturva ja kirjautuminen SSO. Noin puolenpäivän työpajassa kartoitamme yrityksen nykytilanteen hyödyntäen Mac Evalution Utilityä, jonka jälkeen valmiista ympäristöstä saadaan käyttövalmis raportti.

 

Mobiililaitteiden hallintaan Jamf Mobile Device Management

Kun työpaikkojen laitekirjo kasvaa, organisaatioiden täytyy tarjota laitteiden käyttäjille turvalliset keinot käyttää tarvitsemiaan resursseja, antaa it-osastolle hallintaratkaisu, jossa on modernin työympäristön vaatimat toiminnot sekä varmistaa että laitteiden käyttö on tietoturvallista ja sekä tiedot suojattuja.

Koska Apple-laitteiden käyttö on edelleen kasvussa organisaatioissa kaikkialla maailmassa, tarve niitä tukevalle hallintaratkaisulle on suurempi kuin koskaan. Jamf Pro on Apple-laitteiden hallinnassa omaa luokkaansa. Se on alan johtava ratkaisu, joka tarjoaa parhaan ja turvallisimman käyttäjäkokemuksen Mac-, iPad-, iPhone- ja Apple TV -laitteille.

Valittavanasi on kaksi eri vaihtoehtoa:

 • Jamf Pro: Jos ympäristösi vaatii yritystason ominaisuuksia ja toimintoja, Jamf Pro on oikea valinta. 
 • Jamf Now: Jos perustoiminnot riittävät, voit aloittaa Apple-laitteiden hallinnan heti Jamf Now -ratkaisun avulla.

 

Tietoturva

Suojaa kaikki Apple-laitteesi natiivisuojausominaisuuksien avulla. Hallitse laiteasetuksia ja -kokoonpanoja, rajoita haittaohjelmistojen asennusta ja asenna korjauksia Apple-laitteisiin ilman käyttäjän toimia. 

Sovellusten hallinta

Osta sovelluksia suurtilauksena ja jaa ne käyttäjille automaattisesti tai itsepalvelukatalogin kautta. Anna käyttäjille mahdollisuus asentaa sovelluksia, päivittää ohjelmistoja ja ylläpitää omaa laitettaan. 

Käyttöönotto

Tarjoa käyttäjillesi täydellisesti määritetyt Mac-, iPad-, iPhone- tai Apple TV -laitteet. Valitse automaattinen käyttöönotto tai tee toimet itse levykuvien avulla. Kummallakin tavalla voit lisätä laitteita järjestelmään ja ottaa niitä käyttöön helposti. 

Laitteiden hallinta

Jatkuva hallinta kuuluu it-osaston päivittäiseen arkeen. Unohda määritysprofiilit ja käytä käytäntöjä ja komentosarjoja laitteiden mukauttamiseen optimaalista käyttökokemusta varten. 

 

Toimiva moderni mobiliteettiratkaisu on osiensa summa

Järjestelmäintegraatiot

Apple-laitteiden integrointi olemassa olevaan Microsoft-pohjaiseen infrastruktuuriin on avainosaamistamme. 

Langaton verkko (Wi-Fi/WLAN)

Atean kautta yrityksesi saa kattavasti käyttöönsä verkkoinfrastruktuurin, verkkopalvelimet, pilvipalvelut, yhteistyöpalvelimet sekä tallennus- ja varmuuskopiointipalvelut. It-infrastruktuuri on perusta, josta liiketoiminnan tarvitsemat palvelut, sovellukset ja tiedot tarjotaan.

iOS-laitteet, niiden vakio-ohjelmat, käytettävät verkkoprotokollat ja tuetut VPN-ratkaisut mahdollistavat turvalliset yhteydet verkkoihin ja varmistavat, että käyttäjät ovat valtuutettuja ja että tiedot suojataan siirron aikana.

Tietoturva

Laiteturvallisuuden kannalta Apple tukee vahvaa todennusta, kuten monimutkaisia ​​tunnuskoodeja. Tehokkaat suojausominaisuudet, kuten Touch ID ja Face ID, tekevät laitteen avaamisesta helppoa ja suojaavat yrityksen omaisuutta.

Levossa oleva data salataan erillisellä laitteistoprosessorilla. Etätyhjennys tai paikallinen tyhjennys tapahtuu välittömästi. Applen monitasoiset ohjelmistosuojaukset varmistavat, että ohjelmat ovat varmennettuja ja suojaavat käyttäjän tietoja.

Laitehallintapalvelut

Atea auttaa yritystäsi iOS-laitteiden ja Macien määrittämisessä ja integroimisessa sekä tiedonsiirrossa.

Analysoimme liiketoimintasi ja työntekijöidesi tarpeet, määritämme kehityspolun, toteutamme ratkaisut luotettavasti ja vastaamme siitä, että kehitys ei pysähdy, kun teknologia uudistuu.

Kun työn mielekkyys kasvaa, tuottavuuskin kasvaa. Kaikkein tärkeintä on mahdollistaa työntekijän pääsy hänen tarvitsemiinsa sovelluksiin ja tietoihin sekä yhteistyö muiden kanssa – turvallisesti ja joustavasti.

Palvelemme asiakkaitamme käyttäjäympäristö- ja tuottavuusratkaisuissa aina käyttöönotosta ja hallinnasta strategiseen kehittämiseen asti.

Rahoituspalvelut

Atea Finance tarjoaa Atean asiakkaille luotettavia rahoitusratkaisuja yksittäisten tuotteiden vuokrauksesta aina projektimuotoisiin suuriinkin hankkeisiin. Elinkaaripalveluiden kautta on mahdollista saada hyvitystä käytetyistä laitteista. Atea Finance on osa Atea Finland Oy:tä.​

Logistiikka

Atean omat logistiikkakeskukset valmistelevat, asentavat, kirjaavat ja varmistavat toimitukset käyttövalmiiksi oikea-aikaisesti.

 

Elinkaaripalvelut

Atealta hankit vaivattomasti it-laitteet suoraan yhdestä Suomen suurimmasta yritysten it-verkkokaupasta, Atea eShopista.  Monipuoliset elinkaaripalvelumallit mahdollistavat yrityksellesi parhaan mahdollisen ratkaisun Atea Free Choice-, Smartphone- tai Smartdevice-palveluilla. Meiltä saat myös käyttöösi Atea Global Services -palvelut, käyttöönottotuen, loppukäyttäjäpalvelut ja kierrätyksen.

Atea erottuu muista it-toimittajista harvinaisen laajalla palvelukokonaisuudellaan. Modulaarinen palvelukokonaisuus sisältää työasemien ja mobiililaitteiden hankinnan, tietoturvallisen käyttöönoton, käyttäjäympäristön hallinnan ja käyttäjätuen. Käyttäjä otetaan huomioon koko laitteen elinkaaren ajaksi AppleCare for Enterprise -huoltopalvelun muodossa, joka mahdollistaa mahdolliset korjaustoimenpiteet seuraavana työpäivänä, sekä myös erillisen vaihtolaitevaraston äkillisten laiterikkojen varalle ilman eri kustannusta (2% Mac-laitekannasta ja 5% iOS-/iPadOS-laitekannasta).

Myös laitteen elinkaari on huomioitu palvelussa – kun laitteen elinkaari on lopussa, se saadaan turvallisesti poistettua käytöstä ja kierrätettyä.

Palvelu joustaa ja skaalautuu käyttäjämäärän mukaan ja kustannus on ennustettavissa helposti etukäteen (€/laite/kk).

 

Apple family business

Katso videolta, mitä kaikkea Mac konfiguraattori mahdollistaa

Atea Smartphone – täydellinen tapa hankkia iPhone

Työntekijät tekevät suuren osan työstään mobiililaitteillaan. Jos laite menee rikki ja jotain katoaa, on laitevaihdon ja palautuksen toimittava mahdollisimman pian. Hallinnointia helpottamaan olemme kehittäneet Atea Smartphone -palvelun. Palvelu sisältää puhelimet, tuen ja toimituksen huoltosopimuksen koko sopimuskaudeksi, varastonhallinnan ja hallinnan eli kaiken sen, mikä varmistaa työntekijälle toimivan laitteen myös häiriötilanteissa.

Atea iPhone -yrityspaketti tarjoaa kaiken tämän:

 • Uusi puhelin saman tien rikkoutuneen tilalle
 • Vaihtolaite ilman lisäkuluja
 • Laitehallintaohjelma
 • Laitteiden inventaari- ja elinkaarihallinta
 • Laitteiden ympäristöystävällinen kierrätys

Atea Smartphone - paras tapa hankkia iPhone

Osta Apple-laitteet Atea eShopista

Atea eShop -verkkokaupasta löydät kaikki nykyiset Apple-tuotteet sekä yhteensopivat lisävarusteet ja -tarvikkeet.