Siirry sisältöön
Uutiset08-01-2024

PK-yritys: Juuri nyt on oikea hetki kehittää kyberturvallisuutta

Kyberuhat eivät kosketa Suomessa ainoastaan suuria yrityksiä ja julkishallintoa. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat kyberrikollisille yhä houkuttelevampia kohteita. Microsoftin julkaiseman vuoden 2023 Digital Defence -raportin mukaan 70% kiristyshaittaohjelmahyökkäyksistä kohdistettiin pk-yrityksiin (alle 500 hlöä) samalla kun kiristyshaittaohjelmahyökkäysten määrä kolminkertaistui.

Pk-yrityksiin kohdistuvat uhat kasvavat ja kyberrikollisuuden kohteeksi joutuminen on yhä todennäköisempää. Kyberrikollisten näkökulmasta pk-yritykset ovat houkutteleva kohde. Kyberturvallisuuden taso pk-yrityksissä on yleistäen heikompi kuin suurilla yrityksillä, koska suuremmilla yrityksillä on keskimäärin paremmat mahdollisuudet resursoida ja panostaa taloudellisesti kyberturvallisuuteen.

Lue blogimme Tietoturvan kivijalka – vaatiiko sokkelinne korjausta?

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on julkistanut mikro- ja pk-yrityksille suunnatun rahoitushaun 2.1. – 1.3.2024 modernien tietoturvaratkaisujen käyttöönottoon. Haku on kohdennettu alle 250 henkilöä työllistäville yrityksille, joiden vuosiliikevaihto on alle 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma alle 43 miljoonaa euroa. Haettavan rahoituksen osuus kehitysprojektista on enintään 75 % ja sitä voidaan myöntää enintään 60 000€ projektia kohden. Rahoituksen tarkoituksena on tukea kansallisen kyberturvallisuuden parantamista, erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tukemalla modernien ja tietoturvaratkaisuiden ja -innovaatioiden käyttöönottoa.

Modernit tietoturvaratkaisut ovat esimerkiksi koneoppimista, tekoälyä tai automaatiota sisältäviä teknologioita, joilla voidaan laajamittaisesti havainnoida kyberuhkia ja reagoida niihin automaattisesti.

Atea on vahva pohjoismainen tietoturvan asiantuntijatalo. Panostamme erityisesti ennaltaehkäisevään tietoturvaan ja missionamme on ehkäistä tietoturvahäiriöt ennen niiden tapahtumista. Toteutamme asiakkaillemme ennaltaehkäisevän tietoturvan kehitysprojekteja sekä kehitämme asiakkaidemme tietoturvaa palveluna. Asiakkaitamme ovat niin pk-yritykset, julkishallinto kuin suuret kansainväliset suuryritykset.

Tänään on paras hetki aloittaa tietoturvan parantaminen ja ennaltaehkäistä tulevat tietoturvahäiriöt. Autamme asiakkaitamme suunnittelemaan tietoturvan kehittämispolun kokonaisuutena sekä tuemme rahoituksen hakemisessa kehitysprojektille.

Ota meihin yhteyttä niin autamme!

Tutustu atealaiseen kirjoituksen takana

Toni Vartiainen
Head of Cyber Security

Toni työskentelee Atealla tietoturvaliiketoiminnan vetäjänä. Toni on tietoturvageneralisti, jonka missiona on tietoturvatapahtumien ennaltaehkäisy sekä hyvän kyberhygienian toteuttaminen asiakaslähtöisesti.