Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 09-06-2021

Korruption ehkäisemisestä kertova ISO-sertifikaatti Atealle

Ensimmäinen Bureau Veritas Certificationin Suomessa myöntämä ISO 37001 -sertifikaatti myönnettiin it-palvelutalo Atea Finland Oy:lle. Sertifiointi todistaa, että Atean johtamisjärjestelmissä on huomioitu lahjonnan ja korruption ehkäiseminen.

ISO 37001:2016 -standardi määrittelee menettelytavat, joilla korruption ehkäisemistä johdetaan globaalisti. Niitä ovat muun muassa lahjonnan riskien tunnistaminen ja arviointi, valvontatoimet ja raportointi sekä toiminnan jatkuva parantaminen. Atea Finland Oy on ensimmäinen suomalaisyritys, jonka vaatimukset täyttävä toiminta on todistettu sertifioinnilla.

”ISO 37001 -standardin edellytyksiin kuuluu, että yritys tunnistaa korruptioriskin paitsi omassa organisaatiossaan, niin myös koko hankintaketjussaan ja sidosryhmiensä parissa. Riskien hallintaan liittyvä ohjeistaminen ja viestintä asiaankuuluville tahoille, kontrollimenettelyjen suunnitteleminen ja toteuttaminen ovat ISO 37001:n johtamisen käytännön työtä”, Atea Finland Oy:tä auditoinut tuotepäällikkö Matti Hukari Bureau Veritas Certificationilta kertoo.

Bureau Veritaksen toukokuussa 2021 myöntämä sertifikaatti kattaa Atea Finland Oy:n kaikki 12 toimipistettä ympäri Suomen. Atea-konsernin eettinen ohjeisto (Code of Conduct) määrittää periaatteet, joiden mukaan sekä yhtiön oman henkilöstön että sidosryhmien tulee toimia.

”Meillä on nollatoleranssi lahjontaa ja kaikenlaista korruptiota vastaan. Jokaisen työntekijämme pitää esimerkiksi tenttiä eettiset ohjeemme ja kaikki atealaiset voivat raportoida mahdollisista väärinkäytöksistä anonyymisti. Nyt saamamme sertifikaatti onkin pitkäjänteisen työn tulos. Ulkopuolisen ja riippumattoman toimijan tekemä ohjeidemme ja prosessiemme auditointi auttaa meitä entisestään parantamaan toimintaamme – ja kertoo sidosryhmillemme, että meihin voi luottaa”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Atean vastuullisuustyö on huomioitu monella muullakin tapaa. Toukokuussa Atea nousi ainoana pohjoismaisena it-alan yrityksenä Financial Timesin Europe´s Climate Leaders -listalle. Viime vuonna yritysten ympäristö- ja sosiaalista vastuuta arvioiva EcoVadis sijoitti Atean vastuullisimman 1 prosentin kärkijoukkoon globaalissa, 65 000 yritystä käsittäneessä listauksessaan. Atean vastuullisuustavoitteisiin ja -tekoihin voi tutustua konsernin tuoreessa vastuullisuusraportissa.

”Meille on tärkeää olla hyvä yrityskansalainen, ja vastuullisuus määrittää vahvasti omaa toimintaamme ja yhteistyötämme eri tahojen kanssa. Tekojen lisäksi myös puhe ja dialogi on tärkeää. Siksi teemme paljon töitä myös sen eteen, että vastuullisuudesta puhuttaisiin paljon nykyistä enemmän it-alan ja asiakkaidemme välillä”, Juha Sihvonen sanoo.

Atean vastuullisuustekoja
  • Atea on ollut Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact -aloitteen jäsen jo vuodesta 2010 lähtien
  • Atea oli ensimmäinen eurooppalainen it-alan jälleenmyyjä, joka liittyi Responsible Business Alliance -yhteenliittymään
  • Viime vuonna yritysten ympäristö- ja sosiaalista vastuuta arvioiva EcoVadis sijoitti Atean parhaan 1 prosentin kärkijoukkoon globaalissa, 65 000 yritystä käsittäneessä listauksessaan
  • Atea on ainoana pohjoismaisena it-yrityksenä mukana Financial Timesin ja tutkimus- ja datayhtiö Statistan Europe´s Climate Leaders -raportissa. Raporttiin on listattu 300 eniten kasvihuonekaasupäästöjään vuosina 2014–19 vähentänyttä eurooppalaisyritystä
  • Oman, vuosittain toteutettavan Atea Sustainability Focus -tutkimuksen raportin Atea julkisti 10.5.2021
  • Atean vuoden 2020 vastuullisuusraportti löytyy Atea konsernin sivuilta

 

Lisätietoja antaa:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Salla Punkari, I&F Manager, Bureau Veritas, puh. 010 830 8649

 

Atea Finland Oy

Atea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 450 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia it-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 7 000 työntekijää 84 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.

 

Bureau Veritas

Bureau Veritas on maailman johtava testaus-, tarkastus- ja sertifiointipalveluja tarjoava yritys. Vuonna 1828 perustetulla konsernilla on 75 000 työntekijää yli 1600 toimistossa ja laboratoriossa ympäri maailmaa.

Bureau Veritas auttaa niin pieniä kuin suuria ja kansainvälisiä organisaatioita parantamaan suorituskykyään tarjoamalla palveluja ja innovatiivisia ratkaisuja varmistaakseen, että heidän palvelut, tuotteet, infrastruktuuri ja prosessit ovat laadun, terveyden ja turvallisuuden, ympäristönsuojelun ja sosiaalisen vastuun vaatimusten mukaisia.