Siirry sisältöön
Cisco Enterprise Agreement (EA) on nerokas väline yrityksen ohjelmistolisenssien elinkaaren hallintaan. Sen avulla yhdistät kaikki Cisco-lisenssit yhden sopimuksen piiriin ja hallittavaksi yhden käyttöliittymän kautta. Sopimus voi tuoda yrityksellesi merkittäviä kustannussäästöjä.

Miksi lisenssien hallinta on tärkeää?

Digitaalisten liiketoimintaympäristöjen kehittyessä sekä verkkojen, sovellusten ja laitekirjon kasvaessa, lisensoinnin haasteet kasvavat. Tilanteessa, jossa organisaatioissa on useita Cisco-sopimuksia ja useilta eri kumppaneilta, jopa eri päättymispäivillä, tulee sopimusten ja lisenssien hallinnasta monimutkaista, työlästä sekä kallista.

Pirstaloituneiden sopimusten kanssa toimiminen vie aikaa ja lisää tarpeetonta monimutkaisuutta, jolloin ohjelmisto-omaisuudesta ei saada maksimaalista hyötyä irti. Ohjelmistolisenssien hallinta auttaa modernien liiketoimintaympäristöjen ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

”Cisco haluaa auttaa asiakkaita näkemään lisensoinnin uuden liiketoiminnan mahdollistajana, ei rajoitteena. Jokaisen Cisco-asiakkaan tulisi harkita valjastamaan Ciscon EA-ohjelmistomallin hyödyt omalle organisaatiolleen”, sanoo Ciscon Software Lead, Tuomas Puheloinen.   

Cisco EA – joustava palvelumalli lisenssien hankintaan

Cisco Enterprise Agreement (EA) -palvelumallin avulla organisaatiot voivat hankkia ja hallita Ciscon lisenssejä entistä tehokkaammin. Se kattaa kaikki Ciscon maailmanluokan ratkaisut ja palvelut yhdellä sopimusmallilla, jota voidaan skaalata nopeasti liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa koko elinkaaren ajan.

Cisco EA:n avulla varmistat, että yritykselläsi on tarvitsemanne lisenssit käytössä liiketoiminnan kasvaessa.

Lisenssien hankkiminen Cisco EA-mallilla tuo merkittäviä hyötyjä:

 • Yksi sopimus ja päättymispäivä kaikille Cisco-lisensseille.
 • Hintasuoja 3-5 vuodeksi helpottaa budjetointia
 • Keskitetty näkymä ja hallinta lisensseille yhdestä paikasta – Cisco EA Workspacella. Lisensointiin käytettyä aikaa säästyy keskimäärin 85 %¹.
 • Liiketoiminnan ketteryys lisääntyy – kyky palvella eri liiketoimintayksiköitä paranee.

”Olemme auttaneet yrityksiä, yliopistoja, kaupunkeja sekä valtion organisaatioita siirtymään Cisco EA -sopimusmalliin. Sopimus on helpottanut budjetointia sekä säästänyt asiakkaidemme rahaa, aikaa ja vaivaa”, sanoo Atean Cisco Software Sales Specialist Erika Lehmusto-Halminen. ”Cisco EA:n avulla yritykset voivat vastata nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja hyödyntää lisenssejään tehokkaasti. Henkilökunnan aikaa vapautuu strategisempiin tehtäviin siirryttäessä perinteisestä ’à la carte’ -hankinnasta Cisco EA:han. Asiakkaat nostavat hyötyinä esille myös liiketoiminnan lisääntyneen ketteryyden.”   

 

 
Kenelle Cisco EA -palvelumalli soveltuu?

Cisco EA palvelee yrityksiä ja organisaatioita, joilla on Ciscon ratkaisuja ja jotka haluavat:  

 1. Hallita lisenssejään tehokkaasti ja läpinäkyvästi yhdellä käyttöliittymällä koko elinkaaren ajan.
 2. Tehostaa kustannusten hallintaa, budjetoinnin laatua ja suojautua hintojen nousulta.
 3. Hyödyntää kasvulaskutusta suuremmissa it-uudistuksissa ja saada hintaetua esimerkiksi moniteknologiahankkeissa.
 4. Konsolidoida kaikki Ciscon lisenssit yhden sopimuksen piiriin. Päästä eroon työläästä, virhealttiista ja kalliista lisensoinnista sekä resurssien vajaakäytöstä.
 5. Edistää digitaalista transformaatiota ja parantaa liiketoiminnan operatiivista tehokkuutta.

  ¹ “Analyzing the Economic Benefits of the Cisco Enterprise Agreement”, 2021, The Enterprise Strategy Group (ESG)

Miksi Atea Cisco EA -kumppaniksi?

 • Yksi kumppani, markkinoiden johtavalla Cisco-osaamisella, auttaa yhdistämään eri tahoilta hankitut Cisco-lisenssit yhdelle Cisco EA -sopimusmallille.
 • Varmistat yrityksellesi sertifioidun Cisco-osaamisen ja konsultoivan kumppanin, joka seuraa säännöllisesti tilannetta, auttaa optimoimaan lisenssihankintoja sekä tarjoaa tukea päätöksiin.
 • Hallitset Ciscon ratkaisuja, ohjelmistoja ja lisenssejä itsepalveluna yhdestä käyttöliittymästä tai jätät sen Atean ammattilaisten hoidettavaksi.