Siirry sisältöön
Vakka-Suomen Voiman konesalissa jyllää vikasietoinen HPE Simplivity ja viisitoista infonäyttöä vauhdittavat viestintää. IT:lla on tärkeä rooli myös yli 4000 kilometrin pituisen sähköverkon huoltotöissä. Suurimman osan tuliterästä laitteistostaan sähköjätti hankki Atealta.
Vakka-Suomen Voima
Vakka-Suomen Voima Perustettu 1908 170 työntekijää Liikevaihto 40 miljoonaa Toimittaa sähköä 25 000 asiakkaalle Toiminta-alue Laitila, Uusikaupunki, Myllymäki, Rauma Tytäryhtiöt Vertek, VSV energia, Lännen omavoima ja Satavakka Oy

Oksa putoaa voimalinjan päälle ja tuhannet ihmiset ovat ilman sähköä. Silloin korjausryhmän pitää päästä paikalle mieluiten heti. Salaman nopeudella toimivan IT:n avulla myrskytuhojen aiheuttamat sähkökatkot voidaan rajata koskemaan mahdollisimman pientä osaa verkosta.

”IT on toiminnassamme läsnä niin toimistossa kuin kentälläkin. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme koko ajan nähdä, missä korjausryhmä liikkuu”, sanoo Vakka-Suomen Voiman kehityspäällikkö Antti Jyväkorpi.

”Pilvessä oleva data on tarpeen, kun asentajamme käyvät tutkimassa, kannattaako asiakkaan rakentaa aurinkopaneelijärjestelmä. He näkevät tableteiltaan nopeasti asiakkaan sähkönkulutuksen ja pystyvät arvioimaan potentiaalista energiantuotantoa tietyllä alueella ja voidaanko rakentaminen aloittaa.”

Konesaliuudistus toi vakautta ja varmuutta

Energia-ala on koko yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta kriittisen tärkeä. Niinpä palvelujen jatkuvuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Konesalin on oltava kunnossa. VSV:n IT-infraa pyörittävät palvelimet on hajautettu kolmeen eri paikkaan, joista kaksi sijaitsee Raumalla ja yksi Laitilassa.

Viidestä yrityksestä muodostuvan VSV-konsernin IT-palveluiden pyörittämiseen tarvitaan 180 virtuaalikonetta.

”Hankimme viimeksi Atealta HPE Simplivity -ratkaisun, joka tekee IT-ympäristömme entistä turvallisemman. Vaikka jokin palvelimista tuhoutuisi, toimintamme ei keskeydy vaan muut ottavat tuhoutuneen tehtävät hoitoon”, Jyväkorpi kertoo.

Sisäiset viestit kulkevat älynäytöillä

Konserni työllistää 170 henkilöä ja palvelee 25 000 asiakasta. Sisäistä ja ulkoista viestittävää riittää, joten avuksi on otettu viisitoista älynäyttöä.

”Olemme sijoittaneet kymmenen älynäyttöä henkilöstön tiloihin eri paikkakunnille. Niiden avulla välitämme henkilöstölle tietoa konsernin tapahtumista tai heidän alueensa projektien etenemisestä”, Jyväkorpi kertoo. 

Kolme näyttöä on sijoitettu asiakastiloihin. Niiden avulla VSV-konserni esittelee palveluita interaktiivisesti asiakkailleen ja kerää palautetta onnistumisestaan. Jyväkorpi kertoo, että yksi infonäytöistä on valjastettu uusien työntekijöiden rekrytoimiseen.

”Olemme mukana Uudessakaupungissa järjestettävässä ”Tuu Messiin” -rekrytointitapahtumassa. Siellä avoimet työpaikat pyörivät jatkuvasti infonäytöllä. Klikkaamalla näyttöä sen kautta voi jättää työhakemuksen.”

 

Vakka-Suomen Voima

  • Perustettu 1908
  • 170 työntekijää
  • Liikevaihto 40 miljoonaa
  • Toimittaa sähköä 25 000 asiakkaalle
  • Toiminta-alue Laitila, Uusikaupunki, Myllymäki, Rauma
  • Tytäryhtiöt Vertek, VSV energia, Lännen omavoima ja Satavakka Oy