Siirry sisältöön
Noin 1000 henkilöä työllistävä Elomatic tarjoaa asiakkailleen kattavat teknologian asiantuntijapalvelut. Yritys tehosti laskentaympäristönsä kapasiteettia hankkimalla Atealta HPE Superdome Flex -ratkaisun Espoon toimipisteeseen virtauslaskelmia tekevien ammattilaisten käyttöön.
Elomatic

Useilla paikkakunnilla Suomessa operoiva Elomatic tarjoaa palveluita myös kansainvälisesti. Hewlett Packard Enterprisen asiantuntijat auttoivat maailman skaalautuvimman modulaarisen in-memory laskenta-alustan mitoittamisessa ja konfiguroinnissa.

Virtauslaskelmia tarvitaan laajasti eri toimialoilla, kuten ilmailussa sekä laivojen ja erilaisten koneiden sekä laitteiden suunnittelussa. Elomatic palvelee lukuisia eturivin yrityksiä ja organisaatioita, kuten esimerkiksi Puolustusvoimia.

”Laskelmilla ja rakenneanalyyseilla voidaan varmistaa vaikkapa pumpun tai kompressorin todellinen suorituskyky sekä arvioida laajemmin esimerkiksi lentokoneiden rakenteiden väsymistä ja elinkaarta”, sanoo Elomaticin Espoon toimipisteen teknisen laskennan ryhmäpäällikkö Esa Salminen. ”Päätimme korvata Espoossa käytössä olleen vanhentuvan laskentaklusterin jaetun muistin koneella. Päädyimme Atean toimittamaan HPE Superdome Flexiin, sillä olemme tottuneet käyttämään raskaaseen laskentaan klusterien sijaan myös jaetun muistin koneita. HPE Superdome Flex on ikään kuin jättikokoinen työasema, ja osa laajempaa laskentaympäristön kehittämishankettamme.”

Atean Datacenter & Networks ratkaisumyynti lähti heti selvittämään Elomaticin tarpeita ja toiveita halutulle järjestelmälle. 

Helppo ylläpito säästää työaikaa

Elomaticilla on oma vahva ICT-organisaatio. Atealla on konesalipuolen teknistä syväosaamista ja runsaasti kokemusta erilaisista konesaliympäristöistä sekä niihin liittyvästä konsultoinnista.

”HPE Superdome Flexiä hallitaan yhtenä kokonaisuutena, eikä sen ylläpito vaadi toimenpiteitä. Klusteriin verrattuna säästämme nyt yhden IT-ammattilaisemme työaikaa noin puolet. Ratkaisu on myös helposti laajennettavissa, ja huippunopean Flex Grid -kytkinverkkoratkaisun ansiosta siitä saadaan laskentatehoa irti hieman enemmän kuin vastaavan kokoisesta klusterista”, sanoo Salminen. ”Laskentapalvelimet vaativat verkolta suorituskykyä sekä tietoturvaa.”   

Elomaticille toimitettu HPE Superdome Flex on varustettu 12 prosessorilla, ja siinä on yli kahden teratavun keskusmuisti. Varsinainen tuotantokäyttö alkoi syksyllä 2018. Toimintavarmuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, ja virransyöttökin on varmistettu moninkertaisesti.

”CPU-intensiiviseen laskentaan tarvitsemme valtavasti tehoja. Konfigurointi oli tarkkaa puuhaa ja vei aikaa. Ratkaisu toimitettiin meille valmiiksi konfiguroituna, ja sen käyttöönotto oli helppoa. Mahdollisissa vikatilanteissa saamme nopeasti apua Suomessa toimivilta huoltomiehiltä. Toimintavarmuus ja käytettävyys ovat olleet erinomaista tasoa”, kertoo Salminen. ”Linux-pohjainen ratkaisu on vastannut odotuksiimme hyvin.”

”HPE Superdome Flexin suorituskyky on todettu useissa testeissä maailman nopeimmaksi. Suorituskykyä saadaan hyödynnettyä maksimaalisesti, eikä kapasiteettia tarvitse mitoittaa yli”, sanoo HPE:n ratkaisumyyjä Eeli Leppälä. ”Työt saadaan laskettua nopeammin ja virheettömästi kun se tapahtuu saman järjestelmän muistin sisällä. Muistia voidaan kasvattaa yhdellä järjestelmällä jopa 48 teratavuun.”

Uusi kone jatkuvassa tehokäytössä

HPE Superdome Flexiä käytetään Elomaticin suojatussa verkossa ja turvaluokitellussa konesaliympäristössä. Elomaticin palveluksessa on noin 75 korkeasti koulutettua laskennan ja analytiikan ammattilaista.

”HPE Superdome Flex on jatkuvassa tehokäytössä, ja sitä voi käyttää samaan aikaan useampi henkilö”, sanoo Salminen. ”Suuren jaetun muistinsa ansiosta koneessa voidaan tehdä erikoissimulointeja, jotka eivät ole mahdollisia klustereissa. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme asiantuntijoiden kanssa, ja voimme palvella heitä yhä monipuolisemmin.”

Elomaticilla on investoitu voimakkaasti tekniseen laskentaan ja osaamiseen. ”Olemme edelläkävijöitä laskentaa, simulointia sekä analyyseja tarvitsevien ratkaisujen tuottamisessa. Tekninen laskenta ja rakenneanalyysien tekeminen ovat kolminkertaistuneet organisaatiossamme viimeisen kolmen vuoden aikana. Henkilöresurssimme ovat kasvaneet myös yritysostoilla. Asiakkaamme tarvitsevat virtauslaskelmia myös suunnitteluun, ja niiden tekeminen vie aikaa”, sanoo Salminen. ”Jotta voimme olla asiakkaidemme tukena vaativissa teknologiakehityshankkeissa, tarvitsemme lähitulevaisuudessa jopa viisinkertaisen määrän lisää laskentakapasiteettia.”

”HPE Superdome Flex on järeä laskentapalvelin, joka soveltuu massiiviseen numeronmurskaukseen. Vertailussa oli myös muita ratkaisuja, mutta asiakkaamme halusi helposti hallittavan järjestelmän. Kyseessä on ensimmäinen HPE Superdome Flex -ratkaisun toimitus Suomessa. Suunnittelimme konfiguraatiota yhdessä asiakkaamme kanssa hieman yli puoli vuotta ja konsultoimme HPE:tä konfiguraatioon liittyen pitkin matkaa”, sanoo Atean Solution Manager Elina Kosonen. ”Atean ja HPE:n strateginen kumppanuus mahdollistivat asiakkaallemme optimaalisen lopputuloksen.”

”Henkilöstömme käsittelee paljon suuria tiedostoja ja valtavia datamassoja. Koneen optimointi edellytti myös muistin määrän tarkkaa mitoittamista sekä oikeaa määrää prosessoreita”, sanoo Salminen. ”Uskon, että HPE Superdome Flex palvelee meitä vielä pitkään.”