Siirry sisältöön
Someron kaupunki päivitti konesalinsa HPE SimpliVityyn. Ratkaisu paketoi kaikki konesalin prosessit yhteen laitteeseen, vähensi hallinnointiin tarvittavaa työmäärää ja paransi konesalin vikatietoisuutta.
Someron kaupunki

Somero sijaitsee melko tarkalleen Helsingin, Turun ja Tampereen muodostaman kolmion keskellä. Asukkaita on noin 9000. Kaupunki siirsi konesalinsa HPE Simplivity -ratkaisuun joulukuussa 2018. Taustalla oli halu siirtyä tehokkaampaan palvelinjärjestelmään.

”Edellinen järjestelmämme alkoi olla liian tehoton tarpeisiimme nähden. Kaikki palvelimemme oli jo virtualisoitu, joten virtuaalialusta oli ensisijainen vaihtoehto. HPE SimpliVity oli hintansa, tehokkuutensa ja helppokäyttöisyytensä takia meille järkevin vaihtoehto”, kertoo Someron IT-kehityksestä vastaava Sami Kavén.

Kolmesta fyysisestä palvelimesta koostuvassa konesalissa pyörii monipuolisesti kaupungin hallinnon palveluita taloushallinnosta potilastietojärjestelmään.

”HPE Simplivityn käyttöönotto ja kaikkien palveluiden siirtäminen uuteen ympäristöön sujui helposti ja kesti kaiken kaikkiaan kolme viikkoa.”

Palvelut jatkuvat, vaikka yksi palvelin hajoaisi

Atean ratkaisumyyjä Samuli Saarinen kertoo, että HPE SimpliVity -ratkaisun etuja ovat korkea vikasietoisuus ja hallinnan helppous. Jos yksi laitteista hajoaa, muut pystyvät nopeasti jatkamaan sen tehtäviä.

“Yksi keskeisimmistä SimpliVityn eduista on sen yksinkertaisuus. Asentamisen jälkeen koko konesalia voi hallita VMwaren vCenter-työkalun avulla”, Saarinen kertoo.

Hyperkonvergenssiratkaisut sopivat erityisen hyvin organisaatioille, joilla on pieni it-osasto, sillä ne vähentävät hallintoon tarvittavaa työmäärää. Tällaisessa konesalissa on perinteistä konesalia vähemmän laitteita ja eri osat toimivat yhdessä aiempaa virtaviivaisemmin. Siksi datan hallinta tehostuu, tallennustilan tarve vähenee ja  energiatehokkuus paranee.

“Someron valitsema ratkaisu eroaa kilpailijoistaan erityisesti sen huippuluokan vikasietoisuuden ansiosta. Jos jokin virtuaalipalvelin hajoaa, sen sisältö pystytään palauttamaan muutamassa sekunnissa. Palvelut eivät keskeydy.”

Pitkän yhteistyön hyödyt

Someron ja Atean yhteistyö on jatkunut jo yli 15 vuotta. Vuosien varrella siihen on kuulunut laitehankintojen lisäksi muun muassa konsultointipalveluita ja ohjelmistokokonaisuuksien käyttöönottoja. Someron Sami Kavén kertoo, että pitkän yhteistyön ansiosta asioita on tällä hetkellä helppo viedä eteenpäin.

”Olemme oppineet tuntemaan atealaiset, ja he ovat oppineet tuntemaan ympäristömme sekä toimintamme. Asioita ei tarvitse aloittaa joka kerta alusta, vaan voimme jatkaa siitä, mihin viimeksi jäimme.”

”Samuli on ollut yli 10 vuotta mukana kehittämässä it-ympäristöämme. Hänen suosituksellaan on meille suuri painoarvo.”