Siirry sisältöön
26-03-2018

Joustava pilvi on paras pilvi

Pilvipalveluissa korostuvat nykyään suorituskyvyn lisäksi laatu ja asiakkaan yksilölliset tarpeet. Uuden Atea Cloudin neljä virtuaalista konesalia taipuvat moniin ratkaisumalleihin ja palvelevat pientäkin yritystä.

Muutama vuoden ajan tärkeintä on ollut pilvipalvelun suorituskyky, ja Atea Cloudista sitä löytyy niin paljon kuin asiakas tarvitsee.

Nyt esille nousevat yhä enemmän palvelun laadulliset vaatimukset.

”Määrittelemme jokaisen asiakkaan kanssa, mikä heidän palvelunsa tai ympäristönsä laadullisen tason pitää olla. Täytyykö sen olla esimerkiksi jonkin tietyn luokituksen mukainen, onko datalla erityisiä tietoturvavaatimuksia tai maantieteellisiä sijaintivaatimuksia”, kertoo Tommi Tietäväinen, Atean Head of Infrastructure Services.

Eniten Atea Cloudista saavat irti pienet ja keskikokoiset yritykset. Käytössä on neljä virtuaalista konesalia, joista voidaan luoda erilaisia kombinaatioita ja ratkaisumalleja asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelu saadaan käyttöön muutamassa tunnissa.

”Asiakkaalla ei tarvitse välttämättä olla ymmärrystä siitä, kuinka monta virtuaalipalvelinta hän tarvitsee. Riittää, kun hänellä on jokin käyttötarve. Asiakas kertoo laatuvaatimukset, ja me osaamme räätälöidä hänelle parhaan mahdollisen ratkaisun. Hallinnoimme myös kokonaisuutta asiakkaan puolesta.”

Atea Cloud, Azure vai Google?

Globaaleihin pilvipalveluihin, kuten Microsoftin Azureen tai Googlen pilveen verrattuna Atea Cloudin vahvuudet ovat suorituskyvyn lisäksi tietyissä tapauksissa myös edullisemmat kustannukset.

”Mikäli asiakas tarvitsee jatkuvasti paljon laskentatehoa, jolloin muistia ja levytilaa käytetään todella runsaasti, on meidän virtuaalialustalla toimiva perinteisempi ratkaisumme huokeampi vaihtoehto”, Tietäväinen kertoo.

Atea Cloud hyödyntää perinteistä konesalimallia uudenaikaisella logiikalla. Näin saadaan ratkaistua sellaisiakin asioita, jotka eivät ole esimerkiksi Azuren tai Googlen vahvuuksia.

”Paras vaihtoehto löytyy usein yhdistelmästä, sillä nämä ovat toinen toistaan täydentäviä ratkaisuja. Jatkossa aiomme integroida Atea Cloudin yhä syvemmin Azureen ja tuomme palveluun lisää itsepalveluominaisuuksia.”

Näin yritys hyötyy Atea Cloudista — 3 esimerkkiä:

  1. Vikasietoista tietoturvaa
    Yrityksen korkean käytettävyyden toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) voidaan jakaa Atea Cloudissa helposti kahteen eri konesaliin. Näin siitä syntyy erittäin vikasietoinen järjestelmä, joka voidaan viedä korkean tietoturvatason konesaliin.

  2. File Server tehokäyttöön
    Mikäli yrityksellä on samassa ympäristössä toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi esimerkiksi File Server, se voidaan tuoda matalamman tietoturvatason konesaliin, jossa dataa voidaan käsitellä tehokkaasti.

  3. Datalle sopiva sijoituspaikka
    Pystymme takaamaan datan sijainnin Suomessa asiakkaan niin halutessa. Muita mahdollisuuksia ovat esimerkiksi nearshoring-sali Liettuassa tai Azure-salit muualla Euroopassa.

Pilvipalveluista lisäarvoa liiketoiminnallesi

Mitä ikinä teetkin, pilvipalvelut nostavat liiketoimintasi uudelle tasolle. Atealta saat parhaat teknologiat, parhaan skaalautuvuuden ja osaamisen ilman raskaita investointeja. Lue lisää pilvipalveluistamme.