Siirry sisältöön
Uutiset08-02-2024

VMwaren lisensointimallit muuttuivat yrityskaupan myötä

Marraskuussa 2023 tehdyssä yrityskaupassa VMware siirtyi osaksi Broadcomia. Atea jatkaa Pohjoismaiden suurimpana VMware-jälleenmyyjänä myös yrityskaupan jälkeen. Koska yrityskauppa vaikuttaa tuotepaketteihin ja lisenssimalleihin, Atea tekee tiivistä yhteistyötä Broadcomin kanssa varmistaakseen asiakkailleen mahdollisimman saumattoman siirtymän ja sopivimmat lisensointimallit.
Kaksi miestä ja kaksi naista istuvat sohvaryhmässä keskustelemassa keskittyneesti.

Muutokset astuvat voimaan helmikuusta 2024 lähtien ja niillä on vaikutusta VMware-ympäristöjen uusinnoissa ja laajennuksissa.

Neljä tärkeintä muutosta

  1. VMware by Broadcom on lopettanut omistuslisenssien ja niihin liittyvän tuen myynnin 2.2.2024. Lisätietoja perinteisen lisensoinnin päättymisestä ja SaaS-palveluista on julkaistu VMware by Broadcomin sivuilla.
  2. Nykyiset tukisopimukset ovat voimassa niiden päättymispäivään asti. Jos nykyiseen ympäristöön ei tehdä muutoksia, tukisopimus on voimassa sellaisenaan päättymispäivään asti.
  3. Kaikki uudet lisenssipaketit ovat tilaus-/SaaS-lisenssejä ja ne on lisensoitu core-kohtaisesti per vuosi.
  4. Sopimukset ovat voimassa yhden vuoden, kolme vuotta tai viisi vuotta. Minimimäärä on 16 corea per CPU.

Mitä VMware-käyttäjien tulee tehdä?

Käyttäjien tulee inventoida ympäristönsä ja tarkistaa, kuinka monta corea on tällä hetkellä käytössä sekä arvioida, mitä toimintoja tarvitaan tulevaisuudessa. VMware on julkaissut sivuillaan ohjeen, jonka avulla käyttäjä pystyy määrittelemään tarvitsemansa tilauskapasiteetin.

Atean asiantuntijat ovat myös valmiina auttamaan asiakkaitaan arvioimaan, mikä on paras lisensointimalli nykyistä ja tulevaa tarvetta silmällä pitäen ja mitkä ovat nykyisen käytön hyödyt ja kustannukset saatavilla olevissa tuotteissa. Tietoa on luvassa myös maaliskuussa, kun Atea järjestää 20.3.2024 klo 9.00-10.00 webinaarin VMware by Broadcomin lisensseistä. Ilmoittaudu mukaan webinaariin!

Hiski Pynttäri Managing Consultant