Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 05-07-2024

Atealle uusi sijoitus maailman vastuullisimpien yritysten joukossa

Atea on nimitetty yhdeksi Maailman vastuullisimmista yrityksistä 2024. Uuden tunnustuksen tuottavat ensimmäistä kertaa yhteistyössä maailmanlaajuinen mediabrändi TIME sekä Statista R. Vain 500 parasta yritystä valitaan.
TIME Maailman vastuullisimpia yrityksiä 2024 -nimitys englanninkielisellä tekstillä.

OSLO Atea ilmoitti tänään ansainneensa arvostetun tunnustuksen yhtenä Maailman vastuullisimmista yrityksistä 2024. Tunnustus perustuu uuteen listaukseen, jonka tuottavat ensimmäistä kertaa yhteistyössä maailmanlaajuinen mediabrändi TIME sekä Statista R, maailman johtava markkinatutkimuksen ja data-analyysin avulla tuotettujen top-listojen tuottaja. Tärkeän tunnustuksen saajaksi valitaan yli 5 000 yrityksen joukosta 500 parasta.

Jokainen yritys arvioidaan alustavasti liikevaihdon, markkina-arvon ja julkisen näkyvyyden perusteella. Kakkosvaiheessa yritykset käyvät läpi tiukan nelivaiheisen prosessin, joka sisältää yli 20 keskeistä tietopistettä. Niitä ovat muun muassa CDP-pisteet, yhdenmukaisuus GRI:n ja SASB:n kanssa sekä päästöt ja energiaintensiteetti.

TIME Maailman vastuullisimpia yrityksiä 2024 -logo englanninkielisellä tekstillä.

Voittajayrityksiä nimettiin yli 30 maasta. Useimpien pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa (111), Japanissa (44) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (35).

Atean toimitusjohtaja Steinar Sønsteby iloitsi uudesta tunnustuksesta: "Työskentelemme vuosi toisensa jälkeen ahkerasti toteuttaaksemme missiotamme "The Place to Be" asiakkaillemme, työntekijöillemme ja kumppaneillemme. Kestävän kehityksen pyrkimyksemme ovat olennainen osa tätä työtä. Ylpeänä skandinaavisena yrityksenä meille on erityisen suuri kunnia saada ponnistelumme tällä alueella tunnustetuksi maailman parhaiden joukossa. Tämä sijoitus ja valintaprosessi asettavat vertailukohdan, jota muut voivat seurata."

Atean muut saavutukset

  1. Vuonna 2024 arvostettu tutkimus- ja mediayhtiö Corporate Knights arvioi Atean maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon, kolmantena vuonna peräkkäin.
  2. Atea sai äskettäin maailmanlaajuiselta voittoa tavoittelemattomalta ympäristöjärjestöltä CDP:ltä tunnustuksen johtajuudesta yritysten läpinäkyvyydessä ja suorituskyvyssä ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja se ansaitsi paikan vuosittaisella A-listalla.
  3. Atea on saanut viidettä vuotta peräkkäin EcoVadiksen platinaluokituksen ympäristö- ja yhteiskuntavastuusta, mikä sijoittaa Atean parhaan 1 prosentin joukkoon yli 130 000 arvioidusta yrityksestä.


Lisätietoja: Robert Giori, talousjohtaja Atea ASA, p. +47 934 09 188
Andreas Antonsen, vastuullisuusjohtaja, p. +46 722 44 87 84

Timen listaus kokonaisuudessaan

Tietoa Ateasta

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuurin toimittaja. Atea toimii 88 kaupungissa ja sillä on yli 8 000 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa.

Atea toimittaa laitteistoja ja ohjelmistoja johtavilta globaaleilta toimittajilta sekä tarjoaa konsultointi- ja teknisiä palveluita tukeakseen asiakkaitaan IT-ympäristöjen suunnittelussa, toteutuksessa ja käytössä.

Atean liikevaihto vuonna 2023 oli noin 35 miljardia Norjan kruunua (3,1 miljardia euroa), ja se on listattu Oslon pörssissä.

Atea-konsernin sivut