Siirry sisältöön
Uutiset15-02-2023

Tietoa AKT:n lakon vaikutuksista Atean toimituksiin

Alkavilla lakoilla on vaikutuksia rahdinkuljettajien kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin, joten toimitusten viivästyminen lakon aikana on mahdollista.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut auto- ja kuljetusalan lakosta 15.2.-21.2.2023. Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukevansa AKT:n lakkoa tukitoimilla, jotka koskevat kuorma-autojen ja perävaunujen lastaamista ja purkamista​ 16.2.–21.2.2023.

Atean ja suurimpien tukkureiden rahdinkuljettajista muun muassa Posti ei ole suoraan AKT:n lakon piirissä, mutta alkavilla lakoilla on vaikutuksia rahdinkuljettajien kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin, joten toimitusten viivästyminen lakon aikana on mahdollista. Lisäksi keskiviikkoaamuna alkanut ahtaajien lakko tulee pysäyttämään tavarankäsittelyn satamissa ja viivästyttää muun muassa laivarahtina saapuvia tehdastoimituksia niin Atealle kuin tukkureillekin.

Lakot jatkuvat määräaikoihinsa, ellei sopua sitä ennen synny. Ahtaajien lakko on voimassa toistaiseksi. Seuraamme lakon vaikutuksia toimituksiin ja tiedotamme, mikäli tilanne muuttuu merkittävästi.