Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 21-06-2023

Atea neljännen kerran platinaluokkaan EcoVadis -vastuullisuusluokituksessa

Atea-konserni saavutti yhteiskunta- ja ympäristövastuutyöllään jo neljännen kerran vastuullisuusarvioitsija EcoVadisin korkeimman mahdollisen luokituksen. Platinaluokitus myönnetään maailmanlaajuisesti vain parhaalle yhdelle prosentille yli 100 000 arvioidusta yrityksestä.
Atea ASA has been awarded a platinum medal as a recognition of their Ecovadis Rating. May 2023.

”EcoVadis on komea tunnustus Atean kunnianhimoiselle vastuullisuustyölle. Tällaisen tunnustuksen saamiseksi ei riitä kertaalleen saavutetun tason säilyttäminen, vaan organisaation pitää koko ajan parantaa toimintaansa sekä tehdä enemmän ja laajemmin. Platinaluokitus on tunnustus sille, että vastuullisuus on integroitu kokonaisvaltaisesti osaksi Atean organisaatiota, vastuita ja tekemistä”, sanoo Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Globaalien toimitusketjujen yhteiskuntavastuullisuutta pisteyttävä EcoVadis tarkasteli arvioinnissaan IT-alan palveluyrityksen Atean suorituskykyä neljällä eri osa-alueella: ympäristö, liiketoimintakäytäntöjen eettisyys, hankintojen vastuullisuus sekä työ- ja ihmisoikeudet.

EcoVadisin platinaluokitus on jo neljäs merkittävä tunnustus Atea-konsernille tänä vuonna. Tammikuussa Corporate Knightsin Global 100 Index -vastuullisuusluokituksessa Atea sijoittui toisena vuonna peräkkäin maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi, maaliskuussa CDP nimesi Atean Supplier Engagement Leaderiksi ja huhtikuussa Financial Times ja Statista nostivat Atean toistamiseen Europe’s Climate Leaders -listalleen.

Tavoitteena laitteiden 100 prosentin kierrätys

”Vastuullisuus vaatii päivittäisiä tekoja. Meiltä, kumppaneiltamme ja alihankkijoiltamme. Yksi tärkeimmistä vastuullisuusteoista on varmistaa, että myymämme laitteet myös palautuvat meille. Jokaista myymäämme laitetta vastaan haluamme takaisin yhden käytetyn laitteen, jonka joko kunnostamme uudelleen käytettäväksi tai kierrätämme tietoturvallisesti raaka-aineiksi”, sanoo Juha Sihvonen.

Konsernijohtaja Steinar Sønsteby kiittää konsernin kaikkia työntekijöitä vastuullisuustavoitteiden eteen työskentelystä.

”Tunnustus osoittaa, että jokainen organisaatiossamme työskentelee vaatimustasomme nostamiseksi ja kestävän kehityksen tuomiseksi osaksi käytäntöjämme ja prosessejamme.”    

Vuoden vastuullisin digiteko -kilpailu käynnissä

Atea Finland hakee parhaillaan järjestämänsä kilpailun kautta Vuoden vastuullisinta digitekoa. Kilpailussa on omat sarjansa yrityksille ja julkishallinnon edustajille. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Helsingin Messukeskuksessa 11. lokakuuta.    

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134