Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 20-10-2022

Atean kolmas vuosineljännes: Vahvaa kasvua

Atea Finland Oy:n kolmas vuosineljännes oli voimakkaan kasvun aikaa. Sekä liikevaihto että tulos ylittivät odotukset ja kasvua on ollut myös henkilöstömäärässä. Ateassa on tänä vuonna aloittanut 150 uutta osaajaa.
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy

Atea Finland Oy:n heinä–syyskuun liikevaihto oli 98,7 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 29,4 prosenttia vuoden 2021 vastaavasta ajankohdasta. Kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto (EBIT) puolestaan kasvoi 19,0 prosenttia 2,5 miljoonaan euroon.

”Kolmas vuosineljänneksemme oli todella vahva, ja kysyntä ylitti odotuksemme. Olemme jo nyt yksi Pohjoismaiden suurimpia IT-palveluorganisaatioita noin 4 000 asiantuntijamme voimin ja vahvistamme palveluitamme edelleen rakentamalla Atea-konserniin yhteisiä palvelukyvykkyyksiä.

Laitemyyntimme tilauskanta rikkoi ennätyksiä jo kolmannella peräkkäisellä neljänneksellä ja olemme tällä hetkellä Suomen suurin työasemien toimittaja.

Odotamme vahvan kysynnän jatkuvan loppuvuonna ja jatkamme osaajien aktiivista rekrytointia. Meillä on tänä vuonna aloittanut jo 150 uutta osaajaa. Kasvuamme vauhdittavat huhtikuun alussa ostamamme tiedonhallinnan ratkaisuja tarjoavan Gambit Labsin integroiminen osaksi liiketoimintaamme sekä erityisesti hyvinvointialueita palveleva Tiera Verkkokauppa plus”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Atea-konserni on ottanut taloudellisessa raportoinnissa käyttöön IFRS15:n mukaisen liikevaihdon kirjaustavan agentti/päämiestulkinnan mukaisesti. Muutos koskee ohjelmistoliiketoimintaa sekä eräitä päämiesten tuottamia palveluita (esim. takuulaajennukset), joissa IFRS15:n mukaisesti agenttitoiminnassa saatu kate muodostaa Atealle kirjattavan liikevaihdon. Jatkossa raportoitava laskutus vastaa aiemmin raportoitua liikevaihtoa. Kirjaustavan muutoksella ei ole vaikutusta Atea-konsernin katteisiin, liiketulokseen, nettotulokseen eikä taseeseen. Paikallisissa tilinpäätöksissä Atea noudattaa edelleen suomalaista kirjanpitokäytäntöä, eikä muutoksella ole siihen vaikutusta.

Atea-konsernin laskutus oli 1 037,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 22,5 prosenttia. IFRS15:n mukainen liikevaihto oli 803,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 24,1 prosenttia. Liikevoitto (EBIT) oli 28,2 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2021 vastaavalla jaksolla oli 25,3 miljoonaa euroa.

Atea Finlandin osalta IFRS15:n mukainen laskutus oli 98,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 29,4 prosenttia. IFRS15:n mukainen liikevaihto oli vastaavasti 81,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 53,0 prosenttia.


Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

 

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, puh. +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, puh. +47 934 09 188

 

Atea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 600 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia it-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on lähes 8 000 työntekijää 85 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 4,1 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.