Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 14-07-2022

Atean toinen vuosineljännes: Kysyntä jatkui vahvana

Atea Finland Oy:n laitemyynti, ohjelmistomyynti ja palveluliiketoiminta jatkoivat kasvuaan huhti–kesäkuussa. Yhtiön liiketulos oli 2,4 miljoonaa euroa.
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy

Atea Finland Oy:n huhti–kesäkuun liikevaihto oli 91,7 miljoonaa euroa, ja se nousi 22,4 prosenttia vuoden 2021 vastaavasta ajankohdasta. Toisen vuosineljänneksen liikevoitto (EBIT) puolestaan kasvoi 32,0 prosenttia 2,4 miljoonaan euroon.

”Vuoden toinen neljännes toteutui pitkälti odotustemme mukaisesti. Maailmanlaajuinen komponenttipula kasvattaa edelleen laitemyynnin tilauskantaamme, mutta uskomme laitteiden saatavuuden paranevan vuoden loppua kohden.Huhtikuun alussa toteutettu Gambit Labs Ab Oy:n kauppa toi tavoiteltua vahvistusta tiedonhallinnan ratkaisujen kasvaneeseen kysyntään vastaamiseen ja integraatio etenee suunnitellusti.

It-alan työvoimapula on lisännyt kilpailua parhaista osaajista. Olemme kuitenkin onnistuneet alkuvuonna rekrytoimaan yli sata uutta atealaista joukkoomme. Atea-konsernin yhteiskunta- ja ympäristövastuutyö sai kesäkuussa tunnustusta, kun vastuullisuusarvioitsija EcoVadis myönsi Atealle jo kolmantena vuonna peräkkäin korkeimman mahdollisen luokituksen.”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Atea-konserni on ottanut taloudellisessa raportoinnissa käyttöön IFRS15:n mukaisen liikevaihdon kirjaustavan agentti/päämiestulkinnan mukaisesti. Muutos koskee ohjelmistoliiketoimintaa sekä eräitä päämiesten tuottamia palveluita (esim. takuulaajennukset), joissa IFRS15:n mukaisesti agenttitoiminnassa saatu kate muodostaa Atealle kirjattavan liikevaihdon. Jatkossa raportoitava laskutus vastaa aiemmin raportoitua liikevaihtoa. Kirjaustavan muutoksella ei ole vaikutusta Atea-konsernin katteisiin, liiketulokseen, nettotulokseen eikä taseeseen. Atean paikallisissa tilinpäätöksissä noudatamme edelleen suomalaista kirjanpitokäytäntöä, eikä tällä ole siihen vaikutusta.

Atea-konsernin laskutus oli 1 216,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 11,5 prosenttia. IFRS15:n mukainen liikevaihto oli 757,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 13,4 prosenttia. Liikevoitto (EBIT) oli 28,1 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2021 vastaavalla jaksolla oli 20,4 miljoonaa euroa.

Atea Finlandin osalta IFRS15:n mukainen laskutus oli 91,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 22,4 prosenttia. IFRS15:n mukainen liikevaihto oli vastaavasti 69,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 24,8 prosenttia.

Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, puh. +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, puh. +47 934 09 188