Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 11-01-2022

Atean palveluille merkittävä tietoturvan hallintajärjestelmäsertifikaatti

Maailman suurin riskienhallinnan asiantuntijaorganisaatio DNV on myöntänyt it-palvelutalo Atea Finland Oy:lle ISO 27001 -sertifikaatin. Sertifioitu tietoturvan hallintajärjestelmä kertoo laadukkaista ja yhtenäisistä toimintatavoista, joiden toteutumista seurataan säännöllisesti.
ISO 27001 käsittää teknologian, standardit, valvonnan, tietoturvan, sertifioinnin.

Atea Finlandille myönnetty ISO 27001 on tunnetuin tietoturvan hallintajärjestelmäsertifikaatti. Sertifikaatti kattaa Atean koko palvelutuotannon ja palveluiden tuottamiseen tarvittavat tilat, ohjelmistot, laitteet sekä prosessit. 

”Ulkoisen arvioijan myöntämä todistus on vakuuttava osoitus tietoturvallisuuden hallintajärjestelmämme laadukkuudesta kaikilta osin. Sertifiointi kertoo asiakkaillemme, että kanssamme on turvallista toimia ja toimintaamme voi luottaa”, Atea Finlandin CISO & Compliance Manager Seppo Jalkanen kertoo.

”Tietoturva on asiakkaillemme ainutlaatuisen tärkeää ja teemme sen eteen jatkuvasti työtä. Sertifioinnin saavuttaminen on vain yksi osoitus tästä työstä. Tietoturva on yksi strategiamme painopistealueista, ja olemme sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen”, Atea Finlandin jatkuvien palvelujen johtaja Esa Viljava sanoo.

Hallintajärjestelmän ja sen vaatimusten toteutumista seurataan säännöllisesti muun muassa Atean sisäisillä auditoinneilla. Ulkoinen auditoija käy tämän lisäksi kerran vuodessa paikan päällä varmistamassa, että toiminta on vaatimusten mukaista. Kolmen vuoden välein tehdään uusi koko järjestelmän kattava auditointi.

”Tietoturvan merkitys ja asiakkaiden vaatimukset sen suhteen kasvavat jatkuvasti. Tietoturva huomioidaan kaikessa toiminnassamme aina suunnittelusta alkaen”, Seppo Jalkanen sanoo.

Atea on jo aiemmin sertifioinut toimintaansa ISO 9001-, AQAP 2110-, ISO 14001- ja ISO 37001 -sertifikaateilla. Lisäksi Atea-konsernin kansainvälisillä palvelutuotantoyksiköillä on muun muassa ISO 20000-1-, ISO 45001- ja ISO 50001 -sertifikaatit.

 

Lisätietoja antavat:

Seppo Jalkanen, CISO & Compliance Manager, Atea Finland Oy, puh.  040 543 2554, seppo.jalkanen@atea.fi

Esa Viljava, Director, Managed Services, Atea Finland Oy, puh. 050 410 1184,
esa.viljava@atea.fi