Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 31-01-2022

Atea voitti Tiera Verkkokauppa plus -kilpailutuksen – tehokasta IT-hankintaa uusille hyvinvointialueille

Kuntien Tiera Oy on valinnut Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimuksen toimittajaksi Atea Finland Oy:n. Uusi puitesopimus on tehty erityisesti uusille hyvinvointialueille, joilla on edessään merkittäviä IT-hankintoja. Kaksivuotisen ja kaksi optiovuotta sisältävän sopimuskauden kokonaisarvo on enintään 600 miljoonaa euroa.
Avoimen kämmenen yläpuolella leijuu kolmiulotteinen plussamerkki.

Tiera Verkkokauppa plus tarjoaa Tiera Verkkokaupan tavoin hyvinvointialueille ja kuntatoimijoille yhdellä sopimuksella monipuolisen ICT-hankintakanavan. Laajojen tuote- ja palveluvalikoimien lisäksi se tarjoaa asiakkailleen erittäin kilpailukykyiset hinnat koko sopimuskaudelle, koska hinnoittelu perustuu laitetoimittajien ja tukkureiden välillä toteutettavaan reaaliaikaiseen kilpailuun sekä jatkuviin kilpailutuksiin. 

”Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimus on kilpailutettu erityisesti uusien hyvinvointialueiden, mutta myös muiden kuntatoimijoiden käyttöön. Puitesopimuksen tuote- ja palveluvalikoima kattaa erittäin monipuolisesti eri toimialojen ICT-laite-, ohjelmisto- ja palvelutarpeet. Valikoimassa on räätälöityjä kokonaisratkaisuja ja monipuolinen valikoima esimerkiksi niin hyvinvointi- kuin opetusteknologioita”, Tieran liiketoimintajohtaja Tuija Manninen sanoo.

Kuntien Tiera Oy teki hankintapäätöksen verkkokaupasta 28.1.2022. Puitesopimus on määrä allekirjoittaa mahdollisimman pian, minkä jälkeen hankinnat voidaan käynnistää heti. Kilpailutuksessa kiinnitettiin erityisesti huomiota kumppanin laajaan IT-osaamiseen ja toimituskyvykkyyteen. Lisäksi siinä edellytettiin kestävän kehityksen toimintamalleja ja sertifiointeja.

”Tieran ja Atean pitkään jatkunut yhteistyö Tiera Verkkokaupassa on tuonut meille erittäin hyvän ymmärryksen julkishallinnon tietotekniikkatarpeista. On todella hienoa, että pystymme osaltamme tehostamaan uusien hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymistä helpolla, monipuolisella ja kustannustehokkaalla hankintakanavalla. Tiera Verkkokauppa plussalla hyvinvointialueet voivat hankkia laitteita, ohjelmistoja ja asiantuntijapalveluita samalla tehokkuudella, josta kuntasektori on voinut hyötyä jo vuosia Tiera Verkkokaupassa”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen kertoo.

Tiera

Vuonna 2010 perustettu Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö, joka kehittää kuntasektorin ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä kuntien sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134