Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 04-04-2022

Tieto-ohjautuvien palvelujen vauhdilla kasvaville markkinoille uusi voimatekijä – Atea ostaa kasvuyritys Gambitin

It-palvelutalo Atea Finland Oy ostaa digitaalisten palveluiden kehittämiseen keskittyneen vaasalaisen kasvuyritys Gambit Labs Ab Oy:n. Kaupan myötä tiedonhallinnan vahvasti kasvaville markkinoille syntyy kokonaisuus, joka palvelee tieto-ohjautuvaa liiketoimintaa kehittäviä yrityksiä kaikissa niiden tarpeissa. Atean tavoitteena on kymmenkertaistaa tieto-ohjautuvien palveluiden liikevaihto vuoden 2024 loppuun mennessä.

Vuonna 2011 perustetun Gambit-konsernin arvioitu liikevaihto maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli lähes 4 miljoonaa euroa, jossa on kasvua yli 40 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna. Yhtiössä työskentelee noin 50 henkilöä Vaasassa, Pietarsaaressa ja Varkaudessa.

Gambit on keskittynyt digitaalisiin palveluratkaisuihin: järjestelmä- ja sovelluskehitykseen, järjestelmäintegraatioihin, data-analytiikkaan sekä käyttöliittymien ja käyttäjäkokemuksen suunnitteluun. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa ABB, Andritz, Walki, Mirka ja Snellman. 

”Teknologian ja työelämän isot trendit – digitalisaatio, tiedolla johtaminen, tekoälyn hyödyntäminen ja datan määrän räjähtäminen – kasvattavat jatkuvasti tiedonhallinnan ratkaisujen kysyntää. Yhdessä Gambitin kanssa muodostamme yhdistelmän, jolla voimme tarjota asiakkaille markkinoiden kattavinta palvelua ja parasta osaamista tieto-ohjautuvan liiketoiminnan kehittämiseen. Gambitin palvelut ja ratkaisut tulevat olemaan tiedonhallintaliiketoimintamme ydin, ja yhdessä tiimimme lähtevät nyt vahvistamaan ja kasvattamaan tarjoomaamme entisestään”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

”Tiedonhallinta on yksi tarjoomamme kolmesta kivijalasta. Tavoitteemme on kymmenkertaistaa tiedonhallinnan liikevaihtomme vuoden 2024 loppuun mennessä, ja tämä yrityskauppa on keskeinen osa strategiamme toteuttamista.”

Gambit jatkaa toistaiseksi toimintaansa omalla nimellään ja nykyisellä tiimillään.

”Emme voisi saada parempaa uutta omistajaa kuin Atea. Osana Ateaa pystymme kiihdyttämään kasvuamme ja laajentamaan asiakaskuntaamme. Työntekijöillemme puolestaan avautuu aivan uudenlaisia urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia osana Pohjoismaiden ja Baltian suurimman it-infrastruktuuritoimittajan tiimiä. Tärkeä tekijä yhteisen sävelen löytymisessä oli myös se, että arvomme kohtaavat”, Gambitin toimitusjohtaja Tim Wallin sanoo.

Tiedonhallinnan rinnalla Atean tarjooman keskeiset osa-alueet ovat digitaalisen työpaikan ratkaisut ja hybridialustat. Atea Finland Oy:n liikevaihto viime vuonna oli 339,8 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Vantaalla, ja sillä on 12 toimistoa ympäri Suomen – yksi niistä Vaasassa.

Lisätietoja:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, 040 073 5134
Tim Wallin, toimitusjohtaja, Gambit Labs Ab Oy, 044 992 2819