Siirry sisältöön
Uutiset14-09-2021

Puolustusvoimat uusi Atean yritysturvallisuusselvitystodistuksen

Kapteeniluutnantti Reijo Kaariste Pääesikunnan tiedusteluosastolta luovutti todistuksen Atean toimitusjohtaja Juha Sihvoselle 11.8.2021. Yritysturvallisuusselvitystodistus on osoitus siitä, että Atea on kyvykäs ja luotettava käsittelemään sen haltuun luovutettuja viranomaisen asiakirjoja ja tietoa.
Kullanvärinen Suomen vaakunaleijona taustallaan hopeanvärinen risti.

- Olen todella ylpeä siitä, että toimintamme katsotaan täyttävän viranomaisten tiukat turvallisuuskriteerit. Yritysturvallisuusselvitystodistuksen uusiminen on konkreettinen osoitus siitä, että tietoturvallisuus on kaikkea toimintaamme läpäisevä periaate, sanoo toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Yritysturvallisuusselvitys arvioi yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luotettavuutta, yrityksen tietoturvallisuuden tasoa sekä sitoumustenhoitokykyä. Todistuksen saanti edellyttää viranomaisen suorittamia taustatarkistuksia ja auditointeja, joissa todetaan yrityksen vastuuhenkilöiden ja yrityksen luotettavuus, arvioidaan yrityksen kyky hoitaa sitoumuksiaan sekä arvioidaan yrityksen turvallisuusjärjestelyt Katakri-auditoinnin vaatimusten mukaisesti. Yritysturvallisuustodistus on voimassa viisi vuotta kerrallaan.

- Todistus on osoitus kyvystämme tarjota tietotekniikkapalveluita myös turvallisuuskriittisille asiakkaillemme. Tietoturvallisuus lähtee siitä, että jokainen asiakkaan kanssa toimiva atealainen tuntee turvalliset toimintatavat ja on sitoutunut niiden noudattamiseen, sanoo Atean turvallisuusvastaava Seppo Jalkanen.