Siirry sisältöön
Uutiset28-06-2021

Internet Explorerin käyttö muodostaa tietoturvauhan

Tieto on kallisarvoista pääomaa, mutta sen haavoittuvuus on valitettavan jokapäiväinen huoli. Organisaation on löydettävä tietoturva-aukot ennen kuin joku muu löytää ne. Vakavan tietomurron kustannukset voivat nousta satoihin tuhansiin tai jopa miljooniin euroihin yrityksen koosta riippuen.
Hälytysmerkkejä punaisella taustalla.

Internet Explorer 11 (IE11) sekä vanhemmat versiot Microsoft Edgestä ovat Microsoftin mukaan elinkaarensa lopussa. Microsoft lopettaa näiden selainten tietoturvapäivitykset elokuussa 2021. Mikäli näitä selaimia käyttää tämän jälkeen, aiheuttaa se merkittävän tietoturvauhan niin käyttäjälleen kuin koko yrityksellekin.

Koska Microsoft lopettaa näiden selainten tuen, eivät myöskään Atean itsepalveluportaalit, Atea eShop ja My Atea, tue niitä enää jatkossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Internet Exploreria tai vanhempaa Edgeä käyttävä henkilö enää pääse kirjautumaan järjestelmiimme.

Atea suosittelee vahvasti näiden vanhentuvien selainten käyttäjiä päivittämään selaimensa esimerkiksi uuteen Chromium-pohjaiseen Microsoft Edgeen mahdollisimman pian.

Mikäli haluat sparrata tietoturvaasi liittyvissä asioissa huippuasiantuntijoidemme kanssa, ota yhteyttä.