Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 15-07-2021

Atean toinen vuosineljännes: palveluliiketoiminta ja laitemyynti kasvussa

Atea Finland Oy:n palveluliiketoiminta ja laitemyynti jatkoivat kasvuaan huhti–kesäkuussa. Yhtiön liiketulos parani huolimatta liikevaihdon odotetusta pienenemisestä.
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy

Atea Finland Oy:n huhti–kesäkuun liikevaihto oli 74,9 miljoonaa euroa, ja se laski 4,0 prosenttia vuoden 2020 vastaavasta ajankohdasta. Toisen vuosineljänneksen liikevoitto (EBIT) puolestaan kasvoi 1,6 prosenttia 1,8 miljoonaan euroon.

”Sekä laitemyyntimme että palveluliiketoimintamme jatkoivat kasvuaan. Vaikka toimialallamme kärsitään maailmanlaajuisesta komponenttipulasta, saavutimme merkittävää kehitystä päätelaitteissa ja mobiliteetissa. Ohjelmistoliiketoiminnan sopimusmuutosten vuoksi kokonaisliikevaihtomme oli odotetusti hieman edellisvuotta pienempi, mutta silti ylsimme parempaan liiketulokseen”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

”Odotuksemme koronan taittumisesta ja toimintaympäristön normalisoitumisesta ovat korkealla. Uskomme näiden vaikuttavan positiivisesti kysyntään erityisesti yksityisellä puolella.” 

Atea-konsernin vuoden toisen neljänneksen liikevaihto oli 1 082,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,1 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Liikevoitto (EBIT) oli 20,4 miljoonaa euroa (Q2/2020: 20,4 miljoona euroa). 


Lisätietoja, Suomi:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, puh. +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, puh. +47 934 09 188


Atea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 500 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia it-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 7 000 työntekijää 84 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.