Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 29-04-2021

Atean ensimmäinen vuosineljännes: positiivinen tuloskehitys jatkui

Atea Finland Oy:n palveluliiketoiminta jatkoi vahvaa kasvuaan ja liiketoiminnan kannattavuus parani tammi–maaliskuussa. Myös laitemyynti kasvoi huolimatta globaalista sirupulasta ja toimitusketjujen ongelmista.
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy

Atea Finland Oy:n tammi–maaliskuun liikevaihto oli 106,7 miljoonaa euroa, ja se laski 5,8 prosenttia vuoden 2020 vastaavasta ajankohdasta. Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitto (EBIT) kasvoi 26,4 prosenttia 2,0 miljoonaan euroon.

”Palveluliiketoimintamme vahva kehitys jatkui alkuvuonna. Sen liikevaihto kasvoi yli kymmenen prosenttia ja kate parani selvästi, kun kustannuksemme pysyivät hyvin kurissa panostuksista huolimatta. Myös laitemyyntimme on jatkanut kasvuaan, vaikka pandemia ja komponenttipula aiheuttavatkin epävarmuutta laitevalmistajien globaaleissa toimituksissa”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Ohjelmistoliiketoiminnassa Atea Finland Oy:n liikevaihto laski, mutta kannattavuus paranee sopimuskannan muutosten takia.

”Viime vuoden lopulla päättyi liikevaihdoltaan merkittävä lisenssisopimus, jonka jättämää aukkoa olemme onnistuneet kuitenkin paikkaamaan uusilla, kannattavammilla ohjelmistosopimuksilla. Näen positiivisena kehityksenä sen, että ohjelmistoliiketoimintamme riippuvuus yksittäisestä suurasiakkuudesta vähenee samalla kun sen kannattavuus paranee”, Juha Sihvonen toteaa.

Atea-konsernin vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 974,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 10,6 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Liikevoitto (EBIT) oli 17,2 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2020 vastaavalla jaksolla oli 3,1 miljoonaa euroa.


Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, puh. +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, puh. +47 934 09 188

 

Atea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 450 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia it-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 7 000 työntekijää 84 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.