Siirry sisältöön
Uutiset08-06-2020

Tarkennus Tiera verkkokauppaan liittyvään viestintään

Korkeimman hallinto-oikeuden 4.6.2020 tekemästä päätöksestä (KHO:n päätös 2436/2020 koskien markkinaoikeuden päätöstä 1.3.2018 nro 113/18) on esiintynyt harhaanjohtavaa viestintää, mikä voi aiheuttaa väärinkäsityksiä. Haluamme korostaa, että kysymys ei ole nykyisestä sopimuksestamme ja toimintamme Tiera verkkokaupan toimittajana jatkuu täysin normaalisti. KHO:n päätös koskee vuonna 2016 tehtyä väliaikaista Tiera verkkokauppasopimusta ja toista verkkokauppa-kilpailutusta, ei siis nykyistä sopimusta ja viimeisintä kilpailutusta.
Digitaalinen työpaikka

Tiera valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen markkinaoikeuden päätöksestä vuonna 2016 kilpailutettuun Tiera-verkkokauppaan liittyen. Markkinaoikeus linjasi silloin, että Tieran on kilpailutettava puitesopimus uudelleen. Silloisen kilpailutuksen jälkeen oli tullut uutta oikeuskäytäntöä koskien kiinnostuksen ilmaisujen tarpeellisuutta ja tätä hävinnyt osapuoli hyödynsi valituksessaan. Tiera noudatti markkinaoikeuden päätöstä, vaikka valitti päätöksestä. Uusi kilpailutus saatiin päätökseen ja uusi väliaikainen puitesopimus solmittiin heinäkuussa 2019 Atean kanssa.

KHO:n päätös ei vaikuta mitenkään nykyiseen sopimukseen ja Tiera Verkkokauppaa voi hyödyntää totuttuun tapaan.

Tiera on kommentoinut asiaa 10.6.2020 julkaistussa tiedotteessaan: Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä ei ole vaikutusta nykyiseen Tiera verkkokauppa -puitesopimukseen