Siirry sisältöön
Uutiset12-05-2020

Atea saavutti Googlen korkeimman tason kumppanuuden

Atea on saavuttanut Suomessa korkeimman tason Google-kumppanuuden, Google for Education Premier Level Partner. Kumppanuuden myötä Atea voi tarjota monipuolisesti Googlen ekosysteemiin perustuvia laitteita ja ratkaisuja osaksi kuntien, oppilaitosten, hallinnon ja korkeakoulujen it-kokonaisarkkitehtuuria. Atean laaja koulumaailman substanssiosaaminen yhdistettynä it-konsultointipalveluihin auttaa asiakasta saamaan täyden hyödyn irti laiteinvestoinneistaan.
Microsoft Teamsin mahdollisuudet ja hyödyt opetukseen

Atealta toimiva kokonaisuus kouluille ja oppilaitoksille

Atea tarjoaa nyt Applen ja Microsoftin lisäksi myös rautaista Google for Education -ekosysteemin osaamista kuntien opetustoimelle ja tietohallinnolle. Atean vahva Microsoft-osaaminen takaa laadukkaan ja hallitun lopputuloksen, kun opettajien suosimia työkaluja liitetään osaksi kunnan kokonaisarkkitehtuuria. Hyvin suunniteltu toteutus estää muun muassa varjo-it:n aiheuttamia lieveilmiöitä.

Atean EduComplete -hankintamalli sisältää kaiken tarvittavan it-infrastruktuurin onnistuneeseen käyttöönottoon. Kaikki lähtee liikkeelle visiosta ja hyvästä suunnittelusta ja vasta sen jälkeen seuraa teknologiavalinnat. Atea tarjoaa asiakkailleen tarpeeseen optimoidut Chromebook-laitteet, laitehallinta-, konsultointi- ja koulutuspalvelut.

”Teknologioita valitessa on oleellista sovittaa yhteen opetustoimen ja tietohallinnon visio. Siinä missä opetustoimen visio toimivasta oppimisympäristöistä perustuu pedagogisiin argumentteihin, perustuu tietohallinnon visio hallittuun ja tietoturvalliseen kokonaisarkkitehtuuriin. Erotumme muista it-alan toimijoista monipuolisilla ratkaisuilla, joilla kykenemme liittämään opettajien ja oppilaiden suosimia Googlen työkaluja tietoturvallisesti osaksi kunnan kokonaisarkkitehtuuria”, kommentoi Atean Google-ekosysteemin ratkaisuista vastaava Solution Manager Christian Komonen.

Atean elinkaaripalvelukokonaisuus mahdollistaa Chromebook-laitteiden ripeän ja luotettavan käyttöönoton sekä elinkaarensa lopussa olevien laitteiden tietoturvallisen kierrätyksen. Kokonaisuus sisältää laitteiden hankinta-, elinkaari-, ylläpito-, tuki-, koulutus-, ohjelmisto- ja kierrätyspalvelut sekä Atea Finance Oy:n rahoituspalvelukokonaisuuden. Lisäksi Atea huolehtii asiakkaidensa verkko- ja tietoturva-ratkaisuista sekä tarjoaa it-konsultointipalveluita kaiken kokoisille organisaatioille.

Käyttäjäystävällinen toteutus varmistaa investointien hyödyt

”Kunta-asiakkaamme tarjoavat enenevässä määrin useaan ekosysteemiin perustuvia työkaluja ja palveluja loppukäyttäjilleen. Monet opettajat ja oppilaat ovat kokeneet Chromebookit ja Googlen palvelut opetuskäytössä helppokäyttöisinä ja tehokkaina. Esimerkiksi laitteeseen kirjautuminen tapahtuu alle 10 sekunnissa. Myös oppilaan tarvitsemat tiedot ovat sen jälkeen heti saatavilla. Google for Education -kokonaisuus täydentää Atean portfoliota tilanteessa, jossa kunnat lisäävät ekosysteemien moninaisuutta”, kiteyttää Atean Digital Workplace Business Owner Martin Lönnberg.

Atean strategisista kumppaneista Dell, HP ja Lenovo valmistavat Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustettuja laitteita ja Atean asiantuntijat puolestaan varmistavat, että asiakkaat saavat kaiken hyödyn heille toimitetuista laitteista.