Atea Sustainability Forum on pohjoismainen tapahtuma, joka järjestetään samanaikaisesti Tukholmassa (päälava), Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa. Aamuohjelma on yhteinen ja iltapäiväohjelma tapahtuu valitussa maassa. Valitse, haluatko osallistua digitaalisesti aamulla vai koko päivän paikan päällä. Paikan päällä osallistuminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden käydä syvällistä vuoropuhelua alan johtavien edustajien kanssa.
Atean perustaman Atea Sustainability Focuksen (ASF) työn perusta on vuosittainen kysely, jolla kartoitamme pohjoismaisten IT-ostajien näkemyksiä alan keskeisistä kestävään kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Kysely tarjoaa vaikutuskanavan asiasta kiinnostuneille organisaatioille sekä auttaa meitä ymmärtämään, miten voimme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttaa alan globaaliin kehitykseen.
Koska olemme – YK:n pääsihteeri António Guterresiä lainaten – valtatiellä ilmastohelvetissä jalat edelleen kaasupolkimella, meidän on ryhdyttävä välittömiin ja asianmukaisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi. Avain menestykseen on vastuullisuus – ilmastovastuu.
Pohjoismaisille IT-ostajille ilmastovastuu tarkoittaa:
Todellisia tekoja ja niiden mitattavaa vaikutusta
Keskity siis toimenpiteisiin, joilla on suurin vaikutus. Nyt on aika siirtyä tavoitteen asettamisesta tekoihin. On aika ottaa vastuu ja kantaa vastuu koko toimitusketjun vastuullisuudesta ja siirtymistä.
Tietoa on edelleen lisättävä ja viherpesua torjuttava. Mitä vastuullisuus tarkoittaa kullekin toimijalle: ostajille, valmistajille ja järjestöille? Mitä meidän tulee tehdä ja miten voimme tehdä yhteistyötä?
Ota selvää ja kerro mielipiteesi Atea Sustainability Forumissa 21. maaliskuuta.
Pikku-Finlandian tilaisuus on kutsuvierastilaisuus, virtuaaliseen on jokainen tervetullut. Nähdään Pikku-Finlandiassa tai etänä!
Päivän ohjelma ja aikataulut löytyvät sivua alas skrollaamalla.
Huippudiplomaatti Jan Eliasson on tulossa Atea Sustainability Forumiin kertomaan kokemuksistaan kestävän kehityksen työstä kansainvälisellä tasolla. Hän oli yksi YK:n 17 globaalin tavoitteen johtajista ja yksi Ruotsin kaikkien aikojen ansioituneimmista ja kokeneimmista kansainvälisistä poliittisista johtajista. Hänen taustansa muun muassa ulkoministerinä, YK:n yleiskokouksen puheenjohtajana ja YK:n apulaispääsihteerinä tekee hänestä lajissaan täysin ainutlaatuisen.
08:30 Ilmoittautuminen ja aamiainen
09:00 Avauspuheenvuoro Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy
Yhteispohjoismainen osuus alkaa
10:00 Pohjoismaisten hubien tervehdykset. Yhteispohjoismainen osuus alkaa
10:10 Mikä on ASF?
10:20 Keynote: Hamlin Metzger, Vice President, Membership and Stakeholder Engagement, Responsible Business Alliance
10:45 Pohjola on puhunut: Ilmasto on meidän vastuullamme – Atea Sustainability Focus 2023 -raportin julkaisu
10:55 ASF Advisory Boardin paneelikeskustelu
11:05 Teknologiavalmistajien paneelikeskustelu
Siirtyminen paikalliseen ohjelmaan
11:15 Alustus pyöreän pöydän keskusteluihin
11:20 Kahvitauko
11:35 Pyöreän pöydän keskustelut
Lähetys Tukholmasta alkaa
12:00 Keynote: Maria Collin, Head of Sustainabiliy Nordics & Global Sustainable Procurement Program, HP Inc (Tukholmasta)
12:20 Keynote: Dr John Frey, Chief Technologist Sustainable Transformation, HPE
12:40 Inspiraatiopuheenvuoro: Jan Eliasson, YK:n apulaispääsihteeri 2012-16
13:10 Yhteisen osuuden yhteenveto. Lähetys päättyy
13:15 Lounas
13:45 Asiantuntijapaneeli: Viherpesun aika on ohi
14:15 Pyöreän pöydän keskustelut
14:45 Päivän yhteenveto
Osallistu pääpuheenvuoroihin ja paneelikeskusteluihin sekä pyöreän pöydän keskusteluihin siitä, miten voimme vähentää IT:hen liittyviä ilmastovaikutuksia ja resurssien kulutusta sekä lisätä toimitusketjujen läpinäkyvyyttä.
Kuuntele muilta alan toimijoilta kestävään IT:hen liittyvistä menestystekijöistä ja haasteista
Kuuntele maailman johtavien IT-yritysten globaaleja kestävän kehityksen toimihenkilöitä
Osallistu kuudennen ASF-raportin julkaisuun – Pohjoismainen alusta nopeuttaaksesi siirtymistä kohti kestävämpää IT:tä
Vielä enemmän motivaatiota jatkaa työtäsi kestävämmän IT:n puolesta!
Lenovon innovaatioiden polttoaineena ei ole pelkästään intohimo tuotteisiin - se on myös halu minimoida ympäristölle kohdistuva jalanjälkemme. Laitteiden koko elinkaaren kattava ajattelumalli eli laitteiden hankkiminen kestävästi ympäristöä huomioiden, niiden käyttö oikealla tavalla oikeassa paikassa ja laitteen elinkaaren lopun suunnittelu jo hankintavaiheessa on tärkeää ottaa huomioon hankintapäätöksissä. Miksi siis jo hankintaa suunnitellessa ei asetettaisi hiilineutraaliutta tavoitteeksi? Jo nykyään voidaan osoittaa it-laitteiden hiilijalanjälki, joka ottaa huomioon tuotannon, logistiikan sekä viiden vuoden käyttöajan. Kaikki tarvittava tieto on siis jo olemassa. Jatkossa it-hankintoja suunniteltaessa olisikin ehkä järkevintä miettiä sitä, miten hankitaan sen sijaan, että ajateltaisiin vain sitä, mitä hankitaan.