Siirry sisältöön
Ajankohtainen kysymys monessa organisaatiossa on miten ja milloin kannattaisi siirtyä pilveen. Pilvipalveluiden etuja ovat kustannusten hallittavuus, joustavuus ja skaalautuvuus, tietoturvaa unohtamatta.

Uutisia liittyen Microsoftin CSP-tilauksiin

Toukokuu 2023: GDAP vs. DAP - mitä eroa näillä on? 

Microsoft on tuonut saataville GDAP (Granular Delegated Admin Privileges) toiminnallisuuden, joka tuo kumppaneille tietoturvallisemman pääsyn asiakkaiden ympäristöihin verrattuna aiempaan DAP (Delegated Admin Privileges) toteutukseen. GDAP tarjoaa kumppaneille mahdollisuuden hyödyntää pienimpien käyttöoikeuksien periaatetta sekä Zero Trust -kyberturvallisuusprotokollaa. Sen avulla kumppanit voivat määritellä ja konfiguroida aikaperusteisen pääsyn asiakkaan tuotanto- ja kehitysympäristöihin. Siirtymä GDAP:n on pakollinen ja edellytys Microsoft CSP-kumppaneille nyt ja tulevaisuudessa. 

GDAP muutos ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä 

Atea toteuttaa muutoksen vaatimat toimenpiteet noudattaen Microsoftin parhaita käytäntöjä ja toimintaperiaatteita. Muutos ei vaadi asiakkaan toimenpiteitä.  

Mikäli teillä on kysymyksiä liittyen tähän muutokseen, olkaa yhteydessä softaryhma@atea.fi ja autamme mielellämme teitä! 

Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) on Microsoftin joustavin hankintamalli

Siirtymällä moderniin ja joustavaan CSP-malliin hallitset kustannuksiasi optimoimalla lisenssimäärät organisaatiosi vaihtuvien tarpeiden mukaisesti ja vältyt suurilta alkuinvestoinneilta. Saat yhden laskun joko käyttäjämäärän tai kulutuksen mukaan tuotteesta riippuen.

CSP-ohjelmalla saat hankittua suurimman osan Microsoftin tuotteista mm. Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365, Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS), Power Platform ja Azure-palveluita sekä pysyvät omistuslisenssit.

CSP-ohjelman hyödyt

  • Joustava malli, jossa veloitus joko käyttäjämäärän tai kulutuksen mukaan

  • Laskutus kuukausittain tai vuosittain valintasi mukaan

  • Kustannusten hallinta helppoa

  • Ei alkuinvestointeja

  • Palvelut käyttöön välittömästi itsepalveluna

  • Erittäin joustava ja mahdollistaa nopeatkin muutokset

  • Tuki sisältyen tilattujen palveluiden kuukausihintoihin

  • Mahdollistaa vaiheittaiset käyttöönotot tai esim. pilvisiirtymän palvelu kerrallaan

Nainen työskentelee tietokoneella.

Microsoft CSP-malli uudistuu vuoden 2022 aikana

Microsoftin Cloud Solution Provider eli tutummin CSP –ohjelma on jatkuvan kehityksen tiellä, ohjelman mukautuessa tukemaan entistä paremmin yritysten jatkuvasti muuttuvia tarpeita. Kehityksen taustalla on Microsoftin pyrkimys minimoida lisenssihankintojen monimutkaisuutta. Tarkoituksena on luoda joustavuutta, joka tukee asiakkaiden erilaisia ostoskenaarioita.

Voit ladata CSP-oppaan muutoksista täältä: Opas: CSP-lisentointimalli muuttuu 

 

Lue lisää blogistamme

Webinaari: Microsoft CSP-mallin muutokset

Atea Cloud Portal

Atea Cloud Portal on pilvipalveluiden hankintakanava ja itsepalveluportaali Atean asiakkaille. Portaalin kautta pääset tilaamaan ja hallinnoimaan muun muassa Microsoftin kuukausiveloitteisia pilvipalveluita. Kehitämme saatavilla olevaa valikoimaa portaalissa jatkuvasti.

 

Atea Cloud Portaalista hankit ja hallinnoit organisaatiosi pilvipalveluita helposti ja joustavasti

Kysy lisää

Jenni Bergman.
Jenni Bergman
Partner Manager