Timo Kuki

Consultant

Kuvaus

Nivalan seuduilta juurensa omaava Timo toimii Atealla konsulttina paremman työpäiväkokemuksen puolesta Power Platformin hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen keskittyen. Tietoturvallisesti ja vastuullisesti.

Opiskelutaustaa Timolla on Oulun Ammattikorkeakoulusta, josta taskuun napattuna "Degree in International Business". Tokenut konkari on toiminut niin virassa verohallinnossa, kuin IT-asiantuntijana- ja myöhemmin konsulttina yksityisellä.
Timolta löytyy työhistorian kautta ensikäden näkemystä yritysten taloushallinnon vaateista, mikä usein heijastuu projektien "skooppiin".

Merkityksellisyyden hetkiä Timo löytää, kun asiakkaiden kohtaamat niin sanotut oikean maailman ongelmat saadaan käännettyä ratkaisuiksi teknologian avulla. Parhaassa tapauksessa monimutkainen kokonaisuus saadaan pilkottua "binärisiin" komponentteihin, ja tuotua siihen näkemystä & hallittavuutta ohjelmoidun logiikan keinoin. Matalakoodialustoilla voidaan saavuttaa pystyssä olevia käyttöliittymiä jopa minuuteissa.

Vapaa-ajalla Timo soittaa saksofonia, pianoa ja kitaraa sekä säveltää musiikkia. Pyöräily ja painonnosto kuuluvat myös Timon harrastuksiin. Mielessä kutkuttaa myös erävaelluksen aloittaminen.

Timon näkemyksen mukaan Power Platformeihin liittyvät nämä TOP 4 trendiä:

  1. Power Appsin Canvas -puolelle tulee koko ajan uusia toiminnallisuuksia, ja UI elementtien parannuksia.
  2. Tekoälyn käyttö kompleksien kaavojen luontiin nopeuttaa appsien koodaamista valtavasti
  3. Ikivihreä: SharePoint datalähteen käyttö mahdollistaa paljon enemmän kuin monet uskovatkaan
  4. Sovellukset voidaan julkaista hallittuina paketteina, joka mahdollistaa tehokkaan sovelluksen elinkaarihallinnan