Siirry sisältöön
Vähemmän tietoturvariskejä, automaattiset päivitykset ja käytön helppous. PRT-Forest-konsernilla oli monta hyvää syytä valita pilvipohjainen Cisco Meraki.
PRT-Forest

Puunjalostusteollisuuteen keskittynyt PRT-Forest-konserni vaihtaa liki sata kytkintään Cisco Merakiin. Konsernin it-järjestelmäpäällikkö Mikko Sydänmetsä kertoo, että valintaan vaikuttivat hinta, monipuolisuus ja helppokäyttöisyys.  

”Merakin laitteet on helppo konfiguroida. Voimme lähettää uuden kytkimen paketissa mihin tahansa toimipaikkaan varmana, että asennus sujuu. Helppokäyttöisyys vähentää työtunteja ja tietoturvariskejä”, hän sanoo.

PRT-Forest-konsernissa työskentelee 700 henkilöä viidessä toimipaikassa Torniosta Lapinlahdelle. Sydänmetsän mukaan projekti on saatu hyvään vauhtiin ja ensimmäiset Merakit on jo otettu käyttöön.

”Tulevaisuudessa aiomme jatkaa sisäverkkomme päivittämistä. Harkitsemme tällä hetkellä myös Meraki-perheen muita tuotteita, kuten tukiasemia ja valvontakamerajärjestelmää”, Sydänmetsä kertoo.

Pilvipohjaisuus helpottaa hallinnointia

Kaikki Meraki-perheen tuotteet ovat pilvipohjaisia. Tämä tarkoittaa, että laitteita voidaan hallinnoida yhdestä konsolista ja niiden ohjelmistopäivitykset voidaan tehdä automatisoidusti. Sydänmetsän mukaan pilvipohjaiseen ratkaisuun siirtyminen auttaa hahmottamaan ja kehittämään omaa verkkoa paremmin.

“Aiemmin verkkoratkaisumme oli hyvin pirstaloitunut. Kytkimet olivat yhtä merkkiä, mutta useampaa eri sukupolvea. Merakin avulla saamme yksityiskohtaisemman kuvan verkon tilasta ja vianmääritys helpottuu”.

Suurimmat hyödyt pilvipohjaisesta keskitetystä hallinnasta näkyvät nopeana reagointina dataverkossa liiketoiminnan asettamien tarpeiden mukaisesti. Käyttöönoton nopeus ja keskitetty hallinta mahdollistavat erinomaisen skaalautuvuuden ja asiakkaan tarpeiden nopean huomioimisen tietoliikenteen ja verkon tietoturvan osalta.

Syvempää yhteistyötä

Mikko SydänmetsäAtean ja PRT-Forest-konsernin yhteinen taival ei ole rajoittunut pelkästään it-infran toimittamiseen, vaan siihen on kuulunut myös konsultointia eri tuotevaihtoehdoista ja pitkän aikavälin kehityspoluista.

“Ennen Merakin valintaa saimme Atealta hyvää konsultointia erilaisista verkkoratkaisuista. Meille lähetettiin erilaisia laitteita testattavaksi, ennen kuin lopulta päädyimme Cisco Merakiin”, Sydänmetsä kertoo.

Pari vuotta sitten yritysten yhteistyö syveni uudelle tasolle, kun PRT-Forest-konsernista tuli Atean eShop-asiakas. Tämä tarkoittaa, että PRT voi nyt tilata sovitut tuotteet heille erikseen räätälöidyin hinnoin. Sydänmetsän mukaan yhtiön eShopin käyttö on helpottanut it-hankintojen tekemistä.

“Monien tytäryhtiöidemme nimissä tilaaminen ei tuota ongelmia. Tilausprosessi toimii mutkattomasti, ja selkeät historiatiedot helpottavat kirjanpitoa”.

 

PRT-Forest-konserni

  • Perustettu 1967
  • Kotipaikka: Pyhäntä
  • Liikevaihto 141 miljoonaa (2017)
  • Henkilökuntaa 707
  • Toimiala: Puunjalostusteollisuus
  • Omistus: Sydänmetsän perhe