Siirry sisältöön
13-06-2018

Game of Phones kannustaa kierrättämään

Muistatko milloin ostit ensimmäisen kännykkäsi ja mitä sille tapahtui käytön jälkeen? Atea Focus-tapahtumassa esiteltävä kännyköistä tehty Game of Phones -valtaistuin muistuttaa kierrätyksen tärkeydestä. Yrityksille Atean kierrätyspalvelu tarjoaa helpon, turvallisen ja ympäristöystävällisen tavan päästä eroon vanhoista tarpeettomista laitteista.

Tv-sarja Game of Thronesin rautavaltaistuin on tarkoitettu ainoastaan seitsemän kuningaskunnan hallitsijan käyttöön. Atean Game of Phones -istuimelle puolestaan voi istua kuka tahansa muistelemaan vaikkapa ensimmäistä kännykkäänsä ja miettimään, mitä sille on tapahtunut käytöstä poistamisen jälkeen.

Kierrätys kiinnostaa kaikkia

Game of Phonesissa ei ole kyse vain hauskasta ja viihdyttävästä taideteoksesta vaan se muistuttaa kiertotalouden tärkeydestä. Tätä nykyä suurin osa käytöstä poistuneista puhelimista jää kotien ja toimistojen laatikoihin lojumaan. Suomessakin matkapuhelimista vain noin 10 prosenttia päätyy kierrätykseen.

Kierrättämisen mahdollisuuksia ei siis meilläkään vielä tarpeeksi hyödynnetä, mutta signaaleja muutoksesta on näkyvissä. Esimerkiksi Atean asiakkaat kysyvät yhteiskuntavastuusta ja kierrätyksestä jo tarjouspyynnöissä. Tavarantoimittajat taas ovat aiemmin myyneet lähinnä laitteita, mutta nyt on otettava huomioon myös toimitusketjun vastuullisuus.

Atea helpottaa laitteiden keräämistä

Atea toimittaa asiakkailleen vuodessa noin 100 000 uutta tietokonetta ja älypuhelinta, joten kierrätettävää riittää.

LOOP-kierrätyspalvelussa Atea tuo yrityksesi toimipisteeseen kierrätyshäkin, johon voitte kerätä kaikki tarpeettomat elektroniset laitteet. Sen jälkeen laitteet noudetaan ja jatkokäsitellään tietoturvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Lisää häkkejä voi tilata helposti Atea eShopista.

Koneiden ja puhelinten palauttamisen jälkeen saat raportin, joka kertoo, kuinka paljon yrityksesi hiilidioksidipäästöt vähenivät kierrätyksen ansiosta. Raportti antaa saavutetuista hyödyistä myös käytännönläheisiä esimerkkejä – vaikkapa sen, miten montaa autolla ajettua kilometriä päästömäärä vastaisi.

Yhden elinkaaren loppu on toisen alku

Käytöstä poistuneiden laitteiden kierrätys on helppo tapa lisätä yrityksen yhteiskuntavastuuta ja se voi jopa säästää rahaa. Osa kierrätykseen palautetuista tuotteista murskataan raaka-ainekierrätystä varten, toiset saavat vielä uuden elämän muussa käytössä.

Suomessa Game of Phones -valtaistuinta pääsi ihastelemaan Atea Focus 2018 -tapahtumassa.

Kierrätä vanhat it-laitteesi helposti

Atean kierrätys- ja kunnostuskonsepti GoITLoopin ansiosta kierrätys on entistä helpompaa. Voit luottaa siihen, että kaikki laitteesi käsitellään turvallisesti ja ympäristöä huomioiden. Näin pääset alkuun.