Vastuullisesti tuotetut laitteet

Vastuullisesti tuotetut laitteet

Tiesitkö, että vain 10 prosenttia Suomessa myydyistä matkapuhelimista kierrätetään? Laitteet jäävät kotona ja konttorilla laatikoiden pohjille, jolloin niillä on suuri riski joutua lopulta sekajätteeseen, missä ne muodostavat sekä ympäristö- että tietoturvariskin. Atea haluaa tehdä it-laitteiden kierrättämisestä yhtä helppoa kuin pullojen palauttamisesta.

Tutustu Atean tarjoamiin kierrätyspalveluihin sekä vastuullisesti tuotettuihin laitteisiin. Säästä energiaa ja ympäristöä hyödyntämällä kehittämiämme tuottavan työympäristön ratkaisuja ja elinkaariratkaisuja, käymällä tehokkaita virtuaalineuvotteluja sekä hankkimalla energiatehokkaita sekä vastuullisesti tuotettuja laitteita.


Kannettavat tietokoneet

Kannettavat
tietokoneet

Pöytätietokoneet ja työasemat

Pöytätietokoneet
ja työasemat

Näytöt

Näytöt

Projektorit

Projektorit

Kaikki TCO-sertifioidut tuotteet

Kaikki TCO-sertifioidut tuotteet


Kaikki valikoimien tuotteet ovat TCO tai Epeat sertifioituja. Lisätietoa kunkin laitteen ympäristöstandardeista löydät tarkemmista tuotetiedoista.

TCO on kansainvälinen kestävän kehityksen sertifikaatti IT-tuotteille. Sen kriteerit koskevat tuotteiden koko elinkaaren ympäristövaikutuksia, laitosten yhteiskuntavastuuta ja sosiaalisia oloja. Myös ergonominen muotoilu ja käyttäjäturvallisuus on huomioitu. EPEAT on luokitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on auttaa tunnistamaan vihreämpiä elektroniikkalaitteita.


Lenovo - Think Green

Kestävän kehityksen johtavana toimijana Lenovo tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kompensoida toiminnan ympäristövaikutuksia hiilikompensaatiopalveluidensa avulla.

Dell - Progress made real

Dell hyödyntää globaalia toimintaansa, laajaa teknologiavalikoimaansa saadakseen aikaan merkityksellisen vaikutuksen yhteiskunnalle ja planeetallemme.

Apple - MacBook Pro ja ympäristö

MacBook Pro:ssa on huomioitu tuotteiden ympäristöjalanjälki koko tuotteen elinkaaren ajan. Lue lisää ympäristövaikutuksia vähentävistä ominaisuuksista.

Microsoft - Yhteiskuntavastuu

Microsoft pyrkii työskentelemään kestävän tulevaisuuden eteen, jossa jokaisella on mahdollisuus hyötyä teknologian eduista.

Logitech - Kierrätysmuovi

Logitech käyttää kierrätettyä muovia hiirien, näppäimistöjen ja verkkokameroidensa valmistukseen.

HP Inc. - Merimuovin käyttäjä

HP hyödynsi ensimmäisenä maailmassa merimuovia näyttöjensä ja kannettaviensa valmistuksessa.

Jabra - Do the right thing

Ilmastonmuutokseen liittyvät ongelmat ja vuotuinen elektroniikkajätevuori kasvavat. Jabra ei halua olla osa tätä ongelmaa, niimpä uudet standardit kirittävät koko toimitusketjua.


Targus - Vastuullisuus

Kannettavien suojien sekä lisävarusteiden johtavana valmistajana Targus pyrkii olemaan positiivisen muutoksen voima.


dbramante1928

dbramante1928 on tanskalainen CE-tarvikemerkki, joka keskittyy kierrätysmateriaaleista tai kierrätetystä täysnahasta valmistettuihin laitesuoja-, teho- ja kantoratkaisuihin.


Vastuullisen tietotekniikan hankinta sekä kierrätyspalvelut


Opas vastuullisen tietotekniikan hankintaan

Parhaat vinkit, miten luodaan paitsi tehokkaat, myös oman organisaationne toimintaan parhaiten soveltuvat vaatimukset. Vinkit perustuvat alan riippumattomana toimittajana keräämäämme osaamiseen ja tietoon asiakkaidemme tarpeista. Tutustu oppaaseen täällä.


Kierrätä IT-laitteesi kauttamme: Atea GoITLoop

Prosessi on tehokas, tietoturvallinen ja ympäristöystävällinen. Sen avulla yrityksesi pääsee vaivattomasti ja luotettavasti eroon tarpeettomista it-laitteista. Toimintamme noudattaa ISO 9001 ja ISO 14001 -standardeja. Tutustu Atea GoItLoop valikoimaan täällä.


Smart Device – helppoa ja vaivatonta sekä käyttäjille että IT-osastolle

Atea Smart Device konseptin tarkoituksena on siirtää Smart Device -laitteiden hallinnointi ja käsittely yritykseltä Atealle. Smart Device-palvelu on saatavilla valikoiduille Apple-, Samsung- ja OnePlus -laitteille. Lue lisää Smart Device -palvelusta täällä.