Ohjelma

Atea Focuksen ohjelma on julkaistu. Tiistaina 17.11. ohjelmassa on paljon yleisiä luentoja, keskiviikkona 18.11. ilmoille räjähtää Atea Focus Love Show. Torstaina 19.11. ohjelmasta löytyy erityisesti julkiselle sektorille sekä kouluille ja oppilaitoksille suunnattua ohjelmaa.

Teemme ohjelmaan päivityksiä vielä tapahtuman lähestyessä, joten seuraa näitä sivuja. Katso myös osastokohtainen tietoiskuohjelma.

Voit suodattaa ohjelmaa eri teemojen mukaan klikkaamalla teeman nimeä ohjelman ylälaidassa.

 

17-11-2020
Tiistai 17.11. klo 9–10
09.00-10.00
Anno Domini 2020: Etätyössä sovellusmyrskyssä
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

​Importance of using data to govern business – Case Atea Norway

Covid19 ja Digitaalinen työpaikka. Case Wihuri

Cloud Track & HITDC - Mitä sillä tarkoitetaan? Mitä hyötyjä käyttäjälle?

Puhuja: Sigbjörn Högne, Atea Norge. Kimmo Kivistö ja Tommi Tietäväinen Atea
10.00-11.00
"It-supersankari" - Verkoista asiaa
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Etäyhteydet, älykäs myymälä, tietoturva, analytiikka, ohjelmoitavuus, kokonaispalvelu: nämä kaikki ovat lasten leikkiä, kun käytät it-supervoimiasi. Koe miten it-supersankarina voit taklata arjen haasteet ja luoda perusta yrityksesi menestykseen. Tule kuulemaan miten Cisco Meraki-teknologialla voidaan tuoda ennennäkemättömiä hyötyjä kokon liiketoiminnalle ja antaa it:lle tarvitsemansa työkalut sen kaiken keskiössä.
Puhuja: Juulia Santala & Mihail Papzoglu, Cisco sekä Markku Liuska, Atea
Teams Roomsin käyttö, ominaisuudet, sisältökamera sekä etähallinta
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Puhuja: Kalle Hiukka, B2B Key Account Manager, Finland & Kim Dahl, Sales Engineer VC, Nordic, Logitech
Watson Assistant avustavana asiakaspalvelijana
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Chatbotit ovat lisääntyneet nykyisen maailmantilanteen johdosta. Watson Assistant on kuitenkin enemmän kuin pelkkä chatbotti. Se on yksi työkaluista, joilla saadaan tekoälyn kyvykkyyttä tuotua ihmisten avuksi arkeen. Esityksessä käydään lyhyesti läpi miten Watson Assistant eroaa muista boteista sekä pureudutaan tarkemmin, miten kyseinen työkalu otetaan käyttöön.

Puhuja: Konsta Rönkkö, Technical Architect, IBM
Asiakas keskiössä -show

10:00-10:20 Vuosi nolla - 7 oppia työn tulevaisuudesta, Anders Stenbäck YIT, Mihail Borodavkin Atea

Laajamittaista etätyötä on takana jo lähes puoli vuotta. Paluu samaan vanhaan, koronaa edeltävään maailmaan on epätodennäköistä. Mutta mitä se tarkoittaa työelämälle? Miten se vaikuttaa ihmisten arkeen? Mitä se vaatii työtiloilta ja työympäristöiltä? YIT:n ja Atean näkemys tulevasta.

10:20-10:40 Sovellusten Kotien Sokkelit Murroksessa, Markku Selin Atea

20 vuotta sitten meillä ei ollut käytännössä montaa vaihtoehtoa toteuttaa sovellusten alustapalvelut. Käytännössä suurin osa asiakkaista rakensi sovelluksensa omaan konesaliin. Mitä on tapahtunut kahdessakymmenessä vuodessa? Voiko sovelluksen rakentaa niin, että emme edes tiedä missä alustapalvelut sijaitsevat? Kerromme, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

10:40- 11:00 Integraatiot - liiketoiminnan kasvun mahdollistaja? Juha Parviainen Puuilo, Iiro Lempinen & Petteri Halonen Atea

Digitaalisen kaupankäynnin murros on ollut käynnissä jo pitemmän aikaa. Yritysten on täytynyt mukautua asiakkaiden muuttuvaan ostokäyttäytymiseen ja pyrkiä mahdollistamaan uudenlaiset tavat käydä kauppaa. Kyseinen murros asettaa paljon haasteita, mutta tuo myös mukanaan kasvun mahdollisuuksia. Kuulet, miten Puuilo on taklannut haasteita.

11:00-11:20 Globaalit elinkaaripalvelut - totta vai tarua, Harri Becker, Service Owner / Elinkaaripalvelut, Atea Finland Oy

Monilla yrityksillä on yksi tai useampia toimipisteitä ulkomailla. Toisilla niitä on jopa kymmeniä ja kaikilla mantereilla. Onko mahdollista tai edes järkevää ajatella tarjoavansa kaikkiin paikkoihin samaa loppukäyttäjäpalveluiden tasoa ja käyttäjäympäristön palveluja – varsinkaan järkeenkäyvin investoinnein?

11:20-11:40 Paneelikeskustelua – Uuden ajan tietoturvapalvelut, Marko Haarala Cisco Systems, Timo Lohenoja Fortinet, Ville Leinonen, Joonas Simolin ja Markku Selin Atea

Tietoturvan tarjoaminen palveluna on aina luottamukseen perustuva palvelu. Palveluntarjoajat eivät ole samanlaisia, eivätkä teknologiat niiden takana ole yksiselitteisiä. Millainen tietoturvapalveluntarjoajan tulee olla vuonna 2020?  Kovan luokan ammattilaiset keskustelemassa ymmärrettävästi tietoturvan palveluista.

11:40-12:00 Kunnat murroksessa – tiedolla johtaminen keskiössä, Teemu Lehtonen Vaasan kaupunki & Mikko Vesin, Atea

Kuntien rooli muuttuu ja palveluiden kehittämisen pitää kyetä vastaamaan uusiin tarpeisiin. Kuinka murrosta voi johtaa? Miten Vaasan digistrategia vastaa murrokseen? Mitä mahdollisuuksia Vaasa näkee tulevaisuudessa?

Puhuja: Atea
11.00-12.00
A Vision of Smarter Technology for All - Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Puhuja: Lenovon pyöreän pöydän ritarit
12.00-13.00
Paranna työntekijäkokemusta Samsung-yritysratkaisujen avulla.
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Puhuja: Samsung
12.00-12.30
Parempaa tietoturvaa pilven avulla
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Puhuja: Mikko Viitaila, Regional Technology Officer (RTO), Microsoft Western Europe
12.30-13.00
Kuinka realisoin pilvipalveluiden hyödyt omassa organisaatiossa?
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen
Puhuja: Lukas Lundin, Azure technical specialist, Microsoft Oy ja Tommi Tietäväinen, Atea
13.00-14.00
Rauman telakalla virtualisointi mahdollistaa suunnittelun mistä käsin tahansa
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Työn virtualisointi mahdollistaa verkostomaisen toimintamallin. Suunnittelijat tarvitsevat vaativaankin suunnittelutyöhön vain näytön, näppäimistön ja Thin Clientin.

Puhuja: Haastateltavana Antti Lehto, ICT-asiantuntija, Rauma Marine Construction Asiantuntijat Antti Sirkiä, Dell Technologies ja Tommi Nieminen, Atea
Miten vastaat käyttäjien erikoistarpeisiin ja varmistat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen ja tuottavuuden uuden työn maailmassa
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Organisaatioissa on monia käyttäjäprofiileja, joiden erityistarpeet tulee huomioida parhaan tuottavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi. Graafinen suunnittelija, media-alan ammattilainen, tuotekehityksessä toimiva insinööri ja data-analyytikko vaativat työkaluiltaan omanlaisia piirteitä ja ominaisuuksia. Miten tunnistat nämä erikoistarpeet ja millä työkaluilla ja ratkaisuilla voit mitata heidän käyttökokemustaan?

Puhuja: Riku Reimaa, tekninen konsultti & Timo Livistö, ratkaisumyyntipäällikkö, HP
Aruban uusi verkon älykäs palveluarkkitehtuuri Edge Services Platform
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Aruban uusi Verkon älykäs palveluarkkitehtuuri Edge Services Platform

Puhuja: Kai Turunen, Country Manager, Aruba & Joni Matis, Channel Sales Engineer, Aruba
14.00-14.30
Inside the Mind of a Hacker
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Recent studies show that 93% of data breaches begin with attacks targeting individuals. But how and why do these attacks take place?

Puhuja: Timo Ernst, IBM Security Command Center - Executive Security Adviser
14.00-15.00
Ultramoderni digitaalinen työympäristö nopeammin, helpommin ja paremmin
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

Kerromme miten luot digitaalisen työympäristön joka innostaa, osallistuttaa ja tiimiyttää hyperhajautunutta työvoimaasi tavalla, jolla erotut eduksesi joukosta - VMwarella.

Puhuja: Santeri Stolt, Senior Solution Engineer, VMware
15.00-16.00
IBM Cloud Object Storage - objektitallennukset hyödyt, teknologia ja käyttökohteet
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

IBM Cloud Object Storage (COS) on johtava objektitallennusratkaisu, joka mahdollistaa merkittäviä kustannushyötyjä tämän päivän ja etenkin tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Esityksessä keskitytään IBM-objektitallennukseen teknologiana, sen etuihin ja soveltuvuuteen nopeassti kehittyvässä it-maailmassa.

Puhuja: Jussi Lehtinen, EMEA Solutions Architect, IBM Storage for Data and AI
15.00-16.00
Service led transformation (in English)
Puhuja: Thilo Bayerlander, EMEA Service Sales Director, Lenovo
18-11-2020
Keskiviikko 18.11. klo 12.30–15.30
Atea Focus Love Show

Atea Focus Love Show´ssa on luvassa suuren maailman meininkiä ja kutkuttavia yllätyksiä. Kerromme mieleenpainuvia tarinoita asiakkaidemme onnistumisista sekä yhteisestä digitaalisesta matkastamme. SuomiLove-ohjelmasta innoituksensa saavaa Atea Focus Love Show’ta isännöi kaikkien tuntema Mikko Kuustonen, ja sen koskettavista musiikkiesityksistä vastaa multi-instrumentalisti Osmo Ikonen ja hänen lahjakas orkesterinsa.

12.3012.50 Atea Focus Love, avaus
Juha Sihvonen, Managing Director, Atea ja Hanna Vesenterä, Marketing and Communications Director, Atea
12.50 Atea Focus Love -lähetys
Mikko Kuustonen, Osmo Ikonen ja bändi
15.30 lähetys loppuu

Puhuja: Atea
19-11-2020
Torstai 19.11. klo 9–10
09.00-10.00
Google Anywhere School
Kohderyhmä: koulut ja oppilaitokset

Hybridiopetus Hands on Workshop

Puhuja: Jukka Lehdoranta
Vastuullisuus it-hankinnoissa – miksi se on niin tärkeää?
Kohderyhmä: yksityiset yritykset/yleinen

HP on toiminut it-alan edelläkävijänä vastuullisuusasioissa jo vuosikymmenten ajan ja luonut toimialalle useita standardeja. Tässä workshopissa kuulet mitä HP:n vastuullisuusstrategia sisältää ja miksi on ensiarvoisen tärkeää että vastuullisuusasiat otetaan huomioon yritysten it-hankinnoissa.

Puhuja: Jarkko Huhtaniitty, toimitusjohtaja HP Finland Oy
Pilvi tulee luoksesi!
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit

HPE GreenLake on todelliseen käyttöön ja kulutukseen pohjautuva ratkaisu; se on pilvi, joka tulee luoksesi! Workshopin aikana käymme läpi miten konkreettisesti rakennetaan käytönmukainen it-ympäristö. Ratkaisun avulla vältetään etukäteisinvestoinnit ja samalla mahdollistetaan varautuminen tuleviin it-kapasiteetin muutoksiin. Tilaisuudessa näet, miten palveluun sisältyvien työkalujen avulla sekä kustannukset että kapasiteettitarpeet tuodaan läpinäkyvästi esille – ja samalla luodaan mahdollisuus oman julkipilvikäytön vertailuun ja myös optimointiin. HPE:n ja Atean asiantuntijat ovat apunasi it–infrastruktuurin suunnittelussa ja kehittämisessä – tule mukaan kuulemaan miten!

Puhuja: Marko Miettinen, Category Manager, Timo Lehtiniemi, Solution Sales Consultant, Pekka Vänskä, Client Manager
10.00-11.00
Yhdessä erikseen
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit

Ei ole uutta normaalia, on vain 10 kertaa parempia mahdollisuuksia tavata, vaikka olemme etäällä toisistamme. Keskittyminen siihen, että ratkaisut mukautuvat käyttöön, eikä käyttö mukaudu ratkaisuun, mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen työntekemisen. Tule kuuntelemaan,miten viestintäratkaisut ja niiden avoimuus ohjelmoitavuuden kautta mahdollistavat uusia tapoja toimia, tuovat työpöydällemme uusia tietolähteitä tietoturvallisesti ja samalla luovat meille mahdollisuuden kommunikoida tasa-arvoisesti fyysisestä paikastamme tai ajasta riippumatta.

Puhuja: Juulia Santala & Toni Pohjavirta, Cisco
Tien päällä, mielen päällä! Kitaramusiikkia ja mustaamakkaraa.
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit / koulut ja oppilaitokset

Tampereen, Ylöjärven ja Nokian koulut reppureissaajien focuksessa.

Puhuja: Atea ja Kuntien Tiera, mukana myös Ylöjärven, Tampereen ja Nokian koulut
11.00-12.00
Mahdollista henkilöstön tuottavuus paikasta riippumatta
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit

Etätyöskentelyn määrä on moninkertaistunut ja asiakkaat tunnistavat tarpeita mahdollistaa työn tekeminen uusissa olosuhteissa. Tarjoamamme kokonaisvaltaiset ratkaisut voivat auttaa ratkaisemaan tavat käyttää teknologiaa uudella tavalla. Uusille Dell-tuttavuuksille tarjoamme tärpit siihen, mistä lähteä liikkeelle!

Puhuja: Onni Vuorio, tuotemarkkinointipäällikkö, Dell Technologies
13.00-14.00
iPadit lukio-opetuksessa
Kohderyhmä: koulut ja oppilaitokset

Tule kuulemaan Ylitornion lukion kokemuksista iPadeilla opettamisesta. Lukiossa on ollut pitkään jokaisella opiskelijalla oma iPad. Sari Lantto toimii Ylitornion lukion rehtorina ja hän on ollut uran uurtaja innovatiivisen ja luovan opetuksen kehittämisessä iPadien avulla. Keskustelussa tulet myös kuulemaan lukion kokemuksia kevään etäopetuksessa.

Puhuja: Sari Lantto, rehtori, Ylitornion lukio, Simon Koivumaa ja Riikka Virtaniemi, Atea
Kubernetes konesaliisi – helposti!
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit / koulut ja oppilaitokset

Tiesitkö, että sinunkin konesalissa pyörivä VMware vSphere on täysiverinen Kubernetes-alusta? Tule kuulemaan, mitä sillä voi tehdä, miten sitä voi kokeilla ja kuinka sinusta tulee sovelluskehittäjän paras kaveri.

Puhuja: Santeri Stolt, Senior Solution Engineer, VMware & Tommi Tietäväinen, Atea
13.00-13.40
Parempaa tietoturvaa pilven avulla
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit

Miksi pilven tietoturva on parempi kuin oma? Kuinka turvaan ja suojaan organisaationi sovellukset, tietokannat ja käyttäjät?

Puhuja: Mikko Viitaila, Regional Technology Officer (RTO), Microsoft Western Europe
13.40-14.20
Kuinka realisoin pilvipalveluiden hyödyt omassa organisaatiossa?
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit

Microsoft Azure tarjoaa tietoturvallisen ajoalustan organisaatioiden tietojärjestelmien ajamiseen.
Miksi asiakkaat ovat migratoineet pilveen? Esimerkkejä organisaatioiden pilvimatkasta.
Keskitetty data-allas tiedon lähteenä tiedolla johtamisen alustana

Puhuja: Juha Karppinen, johtaja, julkishallinnon yksikkö & Lukas Lundin, Azure technical specialist, Microsoft Oy
14.00-15.00
Uuden sukupolven oppimisen välineet
Kohderyhmä: koulut ja oppilaitokset
Puhuja: Samsung
Miten Älykäs Työtila muuttaa kaiken?
Kohderyhmä: kunnat ja kaupungit / koulut ja oppilaitokset

Vaikka nykyinen tilanne suorastaan kirkuu työasema- ja sovellusvirtualisoinnin kaltaisia tehokkaita ratkaisuja, Citrix on jo siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, jossa SINÄ olet keskiössä, KAIKKI tarvitsemasi resurssit sormenpäissäsi, riippumatta siitä MISSÄ olet tai MITÄ laitetta haluat käyttää. Tule kuulemaan ja näkemään työnteon evoluution seuraava vaihe!

Puhuja: Kim Masalin, Senior Partner Account Manager & Matti Haapala, Lead Systems Engineer, Citrix
14.20-15.00
Oppimista etänä, läsnä ja kaikkea siltä väliltä?
Kohderyhmä: koulut ja oppilaitokset

Ketterä ja automatisoitu laitteiden käyttöönotto
Käytännön esimerkkejä jokapäiväiseen osallistavaan opettamiseen muuttuvissa tilanteissa
Kolme kovaa laitetta osallistavan oppimisen tueksi

Puhuja: Antti Kuosmanen, Business Group Lead, Surface. Microsoft Oy ja Riikka Virtaniemi, Atea
15.00-16.00
iPadit varhaiskasvatuksessa
Kohderyhmä: koulut ja oppilaitokset

Tule kuulemaan, miten Espoon varhaiskasvatus on jalkauttanut jokaiseen 150 päiväkotiin iPadeja digipedagogiikan toteuttamiseen. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2018 painottavat vahvasti digitaalisuutta opetuksessa ja Espoossa tähän on panostettu tarjoamalla laitteet ja pedagogien tuki käyttäjille.

Puhuja: Simon Koivumaa ja Riikka Virtaniemi, Atea