Siirry suoraan pääsisältöön Siirry suoraan hakuun
Language
Uusi asiakas

ACP - Microsoft CSP-mallin muutokset

Microsoft New Commerce Experience

Vuoden 2022 alussa julkaistu Microsoft New Commerce Experience (NCE) -malli on osa Microsoftin tavoitetta yksinkertaistaa ja yhtenäistää eri sopimusmalleja. Microsoft pyrkii minimoimaan lisenssihankintojen monimutkaisuutta. Tarkoituksena on luoda joustavuutta ja tukea asiakkaiden erilaisia ostoskenaarioita. 

NCE on uusi kaupallinen alusta Cloud Solution Provider (CSP) -ohjelmalle. Uusi tilausmalli lanseerattiin maailmanlaajuisesti tammikuussa 2022 ja maaliskuusta 2022 alkaen kaikki uudet tilaukset on voinut tilata ainoastaan uuden CSP-mallin ehtojen mukaisesti.
Kaikki tuotteet yhteisellä alustalla

Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 ja Power Platform -tuotteet ovat kaikki samassa New Commerce Experience (NCE) -mallissa. NCE mahdollistaa tarjousten ja ehtojen laajemman standardoinnin, sekä antaa asiakkaille enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta.

Yhdistämällä Microsoftin tarjoukset yhdeksi alustaksi, Microsoft helpottaa omaisuuden ostamista ja hallintaa. Uuteen malliin siirtyminen tuo käyttäjille useita etuja: Kulujen parempi ennakoitavuus auttaa käyttäjiä valmistautumaan tulevaan kasvuun, ja kun monimutkaisista hankinnoista siirrytään yksinkertaistettuun malliin, tulee arjesta tehokkaampaa.Pitkäkestoiset lisenssit tulevat edullisemmaksi ja lyhyet puolestaan tarjoavat joustavuutta

Peruutuskäytännön muutos: Tulevassa mallissa tilauksen voi perua 72 tuntia tilauksesta. Peruutus onnistuu itsepalveluna Atean Cloud portaalissa tehtyihin tilauksiin noudattaen Microsoftin peruutusehtoja. Tämän jälkeen peruutuksia ja vähennyksiä ei enää voi tehdä kesken tilauskauden. Käyttäjämääriä voi kuitenkin edelleen lisätä sekä tuotteen vaihtaa kattavampaan versioon kesken kauden.

Uusi kuukausitilausvaihtoehto: Asiakkaat, jotka tarvitsevat joustavuutta lisenssien lukumäärän muutoksiin kesken tilauskauden, voivat jatkossa valita uuden kuukausittaisen tilausvaihtoehdon.

Uudistuksia tilausten hallintaan: Muun muassa tuotteiden päivitysmahdollisuus sekä etukäteen ajastettavat sopimuskauden uusinnat.

Mitä sinun tulee tietää:

 • NCE-malliin on tulossa myös 36-kuukauden tilausmahdollisuus (päivämäärää ei ole vielä julkaistu).
 • 12-kuukauden ja 36-kuukauden tilausjaksot ovat edullisempia kuin 1-kuukauden tilaus.
 • Hinnat sidotaan aina tilauskauden ajaksi.
 • Sinulla voi olla rinnakkain eri pituisia tilauksia.
 • Voit valita laskutuksen kuukausittain tai maksaa koko tilauskauden kerralla etukäteen.


Microsoftin hintamuutokset Office 365:lle ja Microsoft 365:lle

Muutokset koskevat uusia tilauksia 1.3.2022 alkaen eivätkä vaikuta asiakkaiden jo olemassa oleviin tilauksiin. Lopullinen hinta määräytyy aina kulloinkin tilaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaisesti.Hintamuutokset astuvat voimaan globaalisti, alueelliset markkinamuutokset ovat mahdollisia joillakin alueilla.

Uudet hinnat (Hinnat ovat ilmoitettu USD).

 • Microsoft 365 E3 $36
 • Office 365 E5 $38
 • Office365 E3 $23
 • Office 365 E1 $10
 • Microsoft 365 Business Basic $6
 • Microsoft 365 Business Premium $22


Muutama vinkki:

 • Muista suunnitelmallisuus! Microsoft-ratkaisujen käytön ennakoiminen tuo säästöjä myös lisenssikustannuksissa. Teemme mielellämme IT-kehityssuunnitelman, johon yhdistämme kehityksen vaatiman lisenssi-roadmapin hyödyntäen uutta ohjelmaa optimaalisesti.
 • Huomioi oikea tilauskesto oikeille tuotteille – tulevat hankinnat mielessä pitäen.
 • Helpota hankintoja siirtämällä saman mittaiset tilausjaksot samaan sykliin.
 • Ajasta tarvittavat muutokset etukäteen yhdessä Atean ohjelmistoasiantuntijan kanssa
 • Valitse tilauksen automaattinen uusiutuminen, niin varmistat palveluiden jatkuvuuden tilausjakson vaihtuessa
 • Siirry ajoissa pitkäkestoiseen tilaukseen, niin vältät maaliskuussa voimaanastuvat hinnankorotukset
 • Atean asiakkaat voivat jatkossakin hallinnoida tilauksiaan jouhevasti Atea Cloud Portalista ja hyödyntää sen monipuolisia raportteja. Cloud Portal on integroitu Microsoftin järjestelmiin, joten tilausten toimittaminen tapahtuu lähes reaaliajassa. My Ateasta asiakkaamme näkevät asiakkuutensa kokonaistilan aina laskuista sopimuksiin ja tiketteihin, myös Microsoft-ratkaisuihin liittyvästä asioinnista.


Olemme täällä auttaaksemme sinua

Oletko edelleen epävarma siitä, mitä tehdä nyt, kun NCE on julkaistu? Ei hätää, olemme täällä auttamassa ja opastamassa sinua ja organisaatiotasi parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseen. Ota yhteys Ateaan keskustellaksesi sinulle sopivimmista vaihtoehdoista.

Opas: Microsoftin CSP-lisensointimalli muuttuu

Tiedätkö mitä muutoksia uusi CSP-malli tuo yrityksellesi? Tiivistimme tärkeimmät muutokset ja päivämäärät. Toimi oikein ja saavuta kustannussäästöjä. Muutos on osa Microsoftin laajempaa suunnitelmaa, jonka tarkoitus on yksinkertaistaa ja yhtenäistää sopimusmalleja ja minimoida lisenssi-hankintojen monimutkaisuutta. Lataa opas ja selviät muutoksesta voittajana.