Vuoden digitaalisin teko 2019

Atea etsii yhteistyökumppaneidensa kanssa jälleen vuoden digitaalisimpia tekoja. Vuoden digitaalisimmat teot palkitaan Atea Focus-tapahtumassa 1.10.2019.

Äänestä vuoden 2019 digitaalisinta tekoa

Vuoden digitaalisin teko 2019 -kilpailun finalistit ovat nyt selvillä. Kiitämme kaikkia hakemuksen jättäneitä! Kilpailun tuomaristo valitsi korkeatasoisten hakemusten joukosta kolme finalistia per sarja. Kilpailun voittajat ratkeavat yleisöäänestyksessä, joten anna äänesi ja vaikuta. Äänestysaikaa on elokuun loppuun.

Finalistit

Yksityinen sektori

Medanets: Hoitajan mobiiliratkaisu

Medanets hoitohenkilökunnalle mahdollistaa potilastietojen selaamisen ja kirjaamisen älypuhelimella suoraan potilaan viereltä. Ratkaisu integroituu asiakkaan potilastietojärjestelmään, joten mobiilisovelluksen tiedot ovat aina ajan tasalla ja kaikkien saatavilla.

Tuomariston perustelut

Terveydenhuollon digitaaliset palvelut ovat erityisen haastavia siksi, että niissä täytyy nopeuden ja ketteryyden lisäksi huolehtia äärimmäisen hyvin virheettömyydestä ja tietoturvallisuudesta. Medanetsin ratkaisu parantaa olennaisesti asiakaskokemusta ja vapauttaa hoitohenkilökunnan resursseja tärkeimpään eli potilastyöhön. Yritys kuvailee matkaansa ´pitkäksi ja kiviseksi´, mutta se on kuitenkin onnistunut kasvamaan kannattavaksi. Hakemuksesta huokuu innostusta ja ihmisläheisyyttä, mikä antaa uskoa Medanetsin tulevaisuuteen.

Lue lisää » Äänestä

Sadex Oy: Liiketoiminta manuaalisesta digitaaliseksi

Kotimainen perheyritys kehittää, myy ja asentaa sadevesijärjestelmiä sekä kattoturva- ja tikastuotteita. Manuaalinen ja paperimallinen toiminta ja palveluketju muutettiin onnistuneesti täysin digitaaliseksi.

Tuomariston perustelut

Hieno esimerkki siitä, miten digitalisaatio tulee ymmärtää. Se ei ole vain teknologian käyttöönottoa vaan koko toiminnan läpäisevä muutosprosessi. Yrityksen toimiala on kaikkea muuta kuin digitaalinen, mutta muutosprosessi on ulotettu asiakkaasta töiden aikatauluttamiseen ja materiaalitilauksiin. Näin syntyi arkkitehtuuri, joka palvelee kaikkia sidosryhmiä ja parantaa olennaisesti yrityksen kilpailukykyä.

Lue lisää » Äänestä

Vahanen Monitoring Services Oy: Vahanen Monitori.

Muista järjestelmistä riippumaton, helppokäyttöinen ja monipuolinen sovellus kiinteistöjen ylläpito-organisaatiolle ja käyttäjille. Sovelluksella voi hallita suurtakin kiinteistömäärää seurannan ja raporttien avulla.

Tuomariston perustelut

Laaja-alainen sovellus, joka auttaa säästämään energiaa ja ottaa sitä kautta kantaa ilmastonmuutokseen. Kehitysprosessissa on ollut mukana kymmenen asiakasyritystä, joten heidän tarpeensa on varmasti otettu huomioon.

Lue lisää » Äänestä

Julkinen sektori

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä: Lisätyn todellisuuden ratkaisut ammatillisessa koulutuksessa

Sekä mobiililaitteille että Hololenssille kehitetty sovellus, jonka avulla voi rakentaa 3D-ympäristöjä lisättyyn todellisuuteen. Sen avulla voi esimerkiksi tehdä sisustussuunnitelman tai koota virtuaalisesti auton moottorin.

Tuomariston perustelut

Moderni teknologia on tuotu perusoppimiseen ja sellaisiin käytännön ammatteihin, joissa sitä ei ole tyypillisesti käytetty. Ratkaisu tukee uudenlaisia oppimistapoja ja oppimateriaalien digitalisoitumista. Se palvelee myös erilaisia oppijoita, sillä se mukautuu oppijan tarpeisiin. Hanke sopii hyvin nykyajan oppimiseen, joka ei ole vain valmiin sisällön omaksumista vaan tiedon rakentamista. Tästä voisi kehittää myös vientituotteen.

Lue lisää » Äänestä

Rikosseuraamuslaitos: Älyvankila

Rikoksettoman elämän oppimisympäristö, jossa vangit käyttävät omaa sellipäätettään sähköiseen asiointiin ja digitaalisiin palveluihin. Asiointi on mahdollista sekä vankilan omassa sisänetissä että rajatusti ulkoisessa verkossa.

Tuomariston perustelut

Ratkaisu lisää vankien kykyä kehittää itseään, osallistua avoimeen yhteiskuntaan ja ottaa vastuuta omasta elämästään. Näin otetaan huomioon ihmiset, jotka nyt ovat pitkälti jääneet digitaliseen paitsioon. Toteutuksessa on vaikuttavaa myös laaja yhteistyö eri viranomaisten ja muiden tahojen välillä.

Lue lisää » Äänestä

Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta: Agricolamessu

Cola Tribe App on sovellus, joka mahdollistaa yhteisöllisyyden kokemuksen jatkamisen fyysistä läsnäoloa laajemmaksi. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi seurata messua etäyhteydellä tai jättää rukouspyyntöjä anonyymisti.

Tuomariston perustelut

Hieno esimerkki siitä, miten asiakaskatoa pyritään kääntämään uuteen nousuun digitaalisella innovaatiolla. 2000 vuotta sitten syntynyttä toimintaa ei itsessään helposti muuteta, mutta digitaalisessa maailmassa palvelun täytyy mukautua tarpeisiin ja toiveisiin. Ratkaisussa korostuu myös kestävä kehitys ja yhteisöllisyys, sillä kirkon toimintaan voi näin osallistua etäyhteydellä ja vuorovaikutteisesti. Helposti skaalautuva idea kaikkien seurakuntien käyttöön.

Lue lisää » Äänestä

Tätä kilpailussa etsitään

Kilpailun voittaja on yritys/organisaatio, joka on hyödyntänyt digitalisaatiota luovasti ja tuottavasti omassa toiminnassaan.

Toteutetun ratkaisun avulla on pystytty uudistamaan prosesseja, parantamaan työn laatua, tehokkuutta ja/tai mielekkyyttä. Ratkaisulla on ollut positiivinen vaikutus liiketoimintaan tai sen avulla on voitu nipistää kustannuksia, säästää aikaa, luopua manuaalisista työvaiheista tai luoda mielekkäämpi tai tuottavampi työskentely-ympäristö.

Sarjoja on kaksi: Yksityiset yritykset sekä Julkishallinto. Voittajat palkitaan Atea Focus -tapahtumassa 1.10.2019 Helsingin Messukeskuksessa.

Mikä on digitaalinen teko?

 

Vuoden digitaalisin teko -kilpailussa arvostetaan merkittäviä digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat positiivisesti vaikuttaneet yrityksen tai organisaation toimintaan. Vuoden digitaalisin teko voi olla pieni tai suuri toteutettu asia ja se voi liittyä seuraaviin aihealueisiin:

 

Käyttäjäkokemus

Odotusten ylittäminen digitaalisessa työpaikassa, yhteistyön mahdollistaja, työnantajamielikuvan parantuminen.

Työ-/opiskeluympäristö

Työ- tai opiskeluympäristön Al- ja IoT-ratkaisut, virtuaalitodellisuus ja sen hyödyt. Analytiikka, mittaaminen ja optimointi.

Tuottavuus

Nykyaikaisen verkon ja tietoturvan hyödyt, pilvi- ja konesaliratkaisut, jatkuvat palvelut ja asiantuntijapalvelut.

Asiakaskokemus

Teknologia-alusta ja IT-infra asiakaskokemuksen tukena ja datan hyödyntäminen asiakaskokemuksen tehostamisessa.

Digitaalisuuden hyödyt

Ympäristöystävällinen työpaikka, digitalisaatiota tukeva työkulttuuri, osaamisen ja yhteistyön johtaminen.

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomaristo koostuu huippuasiantuntijoista, jotka omalla alallaan toimivat digitalisaation puolestapuhujina. Tuomarit kokoontuvat hakuajan umpeuduttua paneeliin ja valitsevat kilpailun kolme finalistia/sarja. Suuri yleisö päättää lopullisesti kisan voittajista äänestyksessä, joka aukeaa tällä sivustolla kesällä 2019.

Lue kilpailun tuomariston kommentit siitä, millaisia asioita he odottavat vuoden digiteoilta.

Tuomaristo

Andre Noel Chaker

André Noël Chaker, kirjailija, lakimies

Esko Kilpi

Esko Kilpi, Managing Director, Esko Kilpi Company

Juha Sihvonen

Juha Sihvonen, Managing Director, Atea

Mikko Eerola

Mikko Eerola, Managing Director, Hewlett Packard Enteprise

Antti Merilehto

Antti Merilehto, Toimitusjohtaja, AI Strategy Company

Elisa Kettunen

Elisa Kettunen, Tulevaisuuden kuntien digitalisointi -projekti, Kuntaliitto

Leena Pöntynen

Leena Pöntynen, Koulutusjohtaja, Teknologiateollisuus ry

Tutustu viime vuoden voittajiin

Julkishallinto: Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston metsäkonesimulaattori

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston eli POKEn opiskelijat ovat voineet harjoitella metsäkoneen käyttöä opetussimulaattorin ja VR-lasien avulla vuodesta 2018 lähtien. "On hienoa päästä näyttämään, että panostamme opetuksen kehittämiseen teknologian avulla. Vuoden digitaalisin teko -kilpailun voitto auttaa meitä olemaan alan pioneeri jatkossakin", POKEn it-tukihenkilö Petteri Heimonen sanoo.

 

Yritykset: ISS:n LuurISSa-sovellus

LuurISSa-mobiilisovellus on tarkoitettu turvallisuushavaintojen raportointiin kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS:n työntekijöille. "Tuntuu hyvältä saada tunnustusta. Turvallisuus on yhteinen asiamme. Se on tärkeää sekä meille että asiakkaillemme ja uskon, että olemme aidosti pystyneet edistämään sitä sovelluksemme avulla", ISS:n ratkaisuarkkitehti Lauri Pihlajasalo sanoo.

 

Yhteistyössä vuoden digitaalisinta tekoa valitsemassa

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer