Siirry sisältöön
Uutiset08-01-2019

Atea liittyy Climate Leadership Coalitioon

Atea Finland Oy on hyväksytty jäseneksi ilmastonmuutoksen liiketoimintaratkaisuja kehittävään Climate Leadership Coalitioon (CLC). CLC:n tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia.

”Atea on Pohjoismaiden ja Baltian suurin it-infrastruktuuritoimittaja. Ympäristökuormituksen minimoinnissa sekä laitteiden ja materiaalien uudelleenhyödyntämisessä se on jo alan johtavien yritysten joukossa. Kykenemme kierrättämään yli 90 prosenttia haltuumme tulevasta laitekannasta. Toivomme CLC-jäsenyyden auttavan meitä vähentämään hiilijalanjälkeämme entisestään sekä kasvattamaan tietotekniikalla aikaansaatua hiilikädenjälkeä merkittävästi”, toteaa Atean toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Hiilikädenjälki on käsite, joka kuvaa yritysten tuottamien ratkaisujen päästövähennysvaikutusta käyttäjälle. Se on vastakohta hiilijalanjäljelle, joka puolestaan kuvaa toiminnan synnyttämiä haitallisia, ilmastonmuutosta kiihdyttäviä vaikutuksia.

CLC keskittyy tänä vuonna strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

Jäsenyys CLC:ssä tarjoaa Atealle mahdollisuuden syventää yrityksen pitkäjänteistä yhteiskuntavastuutyötä entisestään. Atea on vuodesta 2010 ollut jäsenenä YK:n Global Compact -sopimuksessa ja Responsible Business Allincen jäsen vuodesta 2016. Atealle on myönnetty Ecovadiksen korkein mahdollinen Gold-luokitus yhteiskuntavastuusta vuosina 2017 ja 2018.

 

Lisätietoja
Climate Leadership Coalitionin lehdistötiedote