Siirry sisältöön
Uutiset16-10-2018

Atea lahjoitti kierrätyskampanjan tuotot lasten ympäristökasvatukseen

Atea Focus -tapahtuman yhteydessä järjestettiin matkapuhelimien kierrätyskampanja, johon tapahtumavieraat saivat tuoda vanhoja matkapuhelimiaan kierrätettäviksi. Kierrätyskampanja tukee Vihreä lippu -ympäristöohjelman ilmastonmuutoksesta kertovan teemamateriaalin tuottamista päiväkoteihin ja kouluihin.

Ilmastonmuutos on viime aikoina ollut entistä enemmän otsikoissa YK:n alaisen ilmastopaneelin IPCC:n julkaistua tuoreimman ilmastoraporttinsa. Koulujen ja päiväkotien käyttöön soveltuvan ilmastonmuutosta käsittelevän teemamateriaalin kehittäminen onkin yksi Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry:n tärkeimmistä kehittämistarpeista.

Atean lahjoituksen avulla FEE Suomi pystyy tuottamaan Vihreä lippu -ohjelman osallistujien käyttöön teemamateriaalia, joka sisältää tietoa ilmastonmuutoksesta opettajille ja kasvattajille, käytännön vinkkejä ilmastoystävälliseen toimintaan kouluissa ja päiväkodeissa sekä toimintavinkkejä ryhmissä ja luokissa toteutettavaksi.

Game of Phones kannustaa kierrättämään

Atea Focuksessa esillä ollut kännyköistä tehty 300 kiloa painava ja yli kaksi metriä korkea Game of Phones -valtaistuin on Atean kierrätyskonseptin näyttävä tunnus. Game of Phonesissa ei ole kyse vain hauskasta taideteoksesta vaan se muistuttaa kiertotalouden tärkeydestä. Tätä nykyä suurin osa käytöstä poistuneista puhelimista jää kotien ja toimistojen laatikoihin lojumaan. Suomessakin matkapuhelimista arvioilta vain noin 10 prosenttia päätyy kierrätykseen.

Atea toimittaa asiakkailleen vuodessa noin 100 000 uutta tietokonetta ja älypuhelinta, joten kierrätettävää riittää. Yrityksille ja organisaatioille Atean GoITloop-kierrätyspalvelu tarjoaa helpon, turvallisen ja ympäristöystävällisen tavan päästä eroon vanhoista tarpeettomista laitteista.

 

Vihreä lippu

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille. Se osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, joka toimii vuonna 2018 yhteensä 67 eri maassa ympäri maailman. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmassa on mukana yli 300 päiväkotia, koulua, oppilaitosta sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijaa.

YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. FEE Suomi on kehittänyt Vihreä lippu -ohjelmaan Suomen päivähoito- ja koulujärjestelmään sopivat toimintatavat ja materiaalit.

GoITLoop kierrättää vanhat it-laitteet vaivatta

Atean kierrätys- ja kunnostuskonsepti GoITLoopin ansiosta tarpeettomien elektronisten laitteiden kierrätys on helppoa. Laitteet kerätään LOOP-kierrätyshäkkiin, minkä jälkeen ne noudetaan ja käsitellään tietoturvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Kierrätykseen palautetuista tuotteista osa murskataan raaka-ainekierrätystä varten, toiset saavat vielä uuden elämän muussa käytössä.

Koneiden ja puhelinten palauttamisen jälkeen kierrätyksestä tuotetaan raportti, joka kertoo, kuinka paljon organisaation hiilidioksidipäästöt vähenivät kierrätyksen ansiosta.

Seppo Jalkanen Development Manager