Siirry sisältöön
Takaisin Ura Ateassa

Mielipiteillä on painoarvoa

Yasmin Kokkonen, Digital Marketing Project Manager, kertoo omasta uratarinastaan. Alkuperäinen suunnitelma oli hakeutua opiskelemaan matkailualaa, mutta Yasmin päättikin hakea lopulta IT-alan koulutukseen. Pian hän hupmasin, että IT on hänen juttunsa.
Ura Ateassa

Menin todella nuorena Nokialle työharjoitteluun, ja siellä minulla syttyi palava halu lähteä IT-alalle. Halusin tehdä jotain järjestelmien kanssa. Olin alun perin suunnittelut hakevani opiskelemaan matkailualaa, mutta päätinkin lopulta hakea IT-alan koulutukseen. Sain opiskelupaikan ja hyvin nopeasti huomasin, että IT on se mun juttu.

Urani alkuaikoina ajattelin, että minua, suoraan koulunpenkiltä tulevaa nuorta naista, ei varmaankaan oteta kovin tosissaan, mutta sain huomata olevani väärässä. Osaamistani ja mielipiteitäni arvostettiin ensimmäisestä päivästä lähtien ja minua myös kuunneltiin. Tuli tosi hyvä fiilis, kun ideani otettiin tosissaan ja niitä lähdettiin myös toteuttamaan.

Koen, että minua arvioidaan ja arvostetaan osaamiseni, ei sukupuoleni, perusteella. Työurani aikana olen vain muutaman kerran kokenut, että miespuolisen kollegan mielipide on koettu painavammaksi kuin yhtä pätevän naisen.

Ammatilliset haaveeni liittyvät itseni kehittämiseen. IT-ala muuttuu koko ajan, ja haluan olla mukana uusissa jutuissa. Ala on todella monipuolinen ja laaja – minullekin on kertynyt nykyisen roolini lisäksi kokemusta muun muassa myynnistä ja markkinoinnista.

Eräs opettajani totesi kouluaikoina, että IT-ala tarvitsee naisia. Opettajan kannustus on varmasti vaikuttanut uravalintaani.

Tutustu Women in IT Path -tarinoihin

Takaisin Ura Ateassa