Takaisin Ura Ateassa
ura ateassa

Kenneth Johansson: Geokätkeilevä verkkokaupan lähettiläs

Kuva: Jaakko Lukumaa

Kenneth Johansson on ollut Ateassa nettikaupan alkumetreiltä asti. E-commerce Manager kehittää pohjoismaalaisten kollegojensa kanssa eShopia yhä paremmaksi ja rakastaa ratkoa asiakkaiden pulmia. Vapaalla hän harrastaa geokätköilyä ja reppureissaa Thaimaassa vaimon kanssa.

Mitä työkenttääsi kuuluu?

Vastaan Atean eShopin toiminnoista ja Tiera Verkkokaupasta, ja kosketuspintaani on koko Suomi. Tiimimme yhteistyö myynnin ja palvelupuolen kanssa on tiivistä, ja olen usein linkkinä siinä välissä.

Kuuntelen, mitä toiveita ja tarpeita asiakkaillamme on: millaiset ratkaisut sopivat heidän organisaatioonsa – tilauksiin, toimituksiin ja laskutukseen. Jos heillä on pulma, pyrin aina löytämään siihen asiakkaalle sopivan ratkaisun. Minä myös koulutan asiakkaita ja omia työntekijöitä verkkokaupan uusien ominaisuuksien käyttöön.

Lisäksi olen valmentajana talon sisällä, eli minulla on esimies, jonka kanssa kerromme, miten kaikkien panos liittyy Atean strategian toteuttamiseen. Meitä valmentajia on Ateassa kaikkiaan parisenkymmentä. 

Mistä sinut löytää työpäivän mittaan?

Pohjoismainen yhteistyömme on vahvaa. Kehitämme jatkuvasti eShopiamme – ja nimenomaan yhä asiakaslähtöisemmäksi. Minulla on joka tiistai videopalaveri pohjoismaalaisten kollegoideni kanssa. Lisäksi käyn lähes kuukausittain Norjassa, Tanskassa tai Ruotsissa. Toimin molempiin suuntiin lähettiläänä: vien Suomen ideat pohjoismaisten kollegojeni tietoon ja tuon siellä syntyvät ideat Suomeen.

Millainen työtaustasi on?

Aloitin aikanaan HPY:stä eli Helsingin Puhelinyhdistyksestä. Sittemmin kouluttauduin digitaaliseen maailmaan. Työpaikkoja ovat olleet muun muassa Esselte ja Scribona. Olen ollut niin tietokonehuollossa kuin tuotepäällikkönä ja bisnesmanagerinakin sekä pari vuotta logistiikkatuotepäällikkönä. Vuonna 2007 minut rekrytoitiin Ateaan, kun eShop avattiin Suomessa.

Mistä innostut eniten?

Haasteista. Niitä löytyy koko ajan. Voin käyttää osaamistani ja kehittyä entistä paremmaksi. On hieno tunne, kun koen voivani auttaa asiakasta tai olen mukana ratkaisemassa jotain haasteellista toivetta tai pulmaa. Satsaamme asiakastyytyväisyyteen, tuotteiden ja palveluiden nopeaan löydettävyyteen sekä hankintojen helppouteen.

Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät työkentässäsi?

Olen onnekas, että olen alalla, joka kehittyy jatkuvasti. Uusia teknisiä ominaisuuksia tulee koko ajan lisää. Tilanteet muuttuvat ja suunnitelmat muuttuvat. Tällainen tekeminen on todella palkitsevaa.

Tulevaisuuden tekemistä miettiessä meidän pitää olla koko ajan etukenossa. Mitä kaikkea voimmekaan helpottaa robotiikalla ja automaatiolla! Tähän ajatteluun pitäisi satsata ronskisti jo nyt.

Olen sen ikäinen, että voisin siirtyä eläkkeelle jonkin vuoden päästä. Mutta ainakaan vielä ei tee mieli tehdä niin. Jos jossain vaiheessa minusta tuntuu, että olen antanut kaikkeni ja poljen paikoillani, on aika lähteä.

Millainen mies on siviili-Kenneth?

En ole mikään kahdeksasta neljään -tyyppi, vaan olen tehnyt hyvin paljon töitä myös vapaa-ajallani – ja senkin vapaaehtoisesti.

Kolme tytärtämme on jo muuttanut omilleen. Nyt meillä asuu kotona minun ja vaimoni lisäksi enää 16-vuotias Niilo-koira.

Vaimon kanssa tykkäämme matkustaa. Kesällä lähdemme kolmeksi viikoksi reppureissulle Thaimaahan ja siirrymme siellä sujuvasti saarelta toiselle. Myös geokätköily on yhteinen innostuksemme, ja sitä tulee harrastettua kaupunkireissuillamme. Geokätköilyssä löytää todella kiinnostavia paikkoja, joissa ei tulisi muuten matkoilla käytyä.

Takaisin Ura Ateassa
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer