Takaisin Uutiset
Uutiset2016-04-20

OK Perintä lisäsi työntekijöiden tyytyväisyyttä Atean Free Choicella

Perintätoimisto OK Perintä hankkii työntekijöilleen yksilöllisten toiveiden mukaisia älypuhelimia Atean kehittämällä Free Choice -hankintamallilla. Mallin ansiosta työnantaja voi määritellä työntekijäkohtaisen vakiosumman puhelinhankintaan. Jos työntekijä haluaa tätä arvokkaamman laitteen, hän maksaa itse erotuksen. Mieluisat työvälineet ovat OK Perinnän kokemusten mukaan yksi mielekkään työn osatekijä.

– Puhelin on paitsi työväline, myös vapaa-ajalla ja henkilökohtaisissa asioissa tärkeä laite. Työntekijämme ovat jo pitkään pyytäneet, että työsuhde-etuna tulevissa puhelimissa olisi enemmän merkki- ja mallivaihtoehtoja. Atean Free Choice -mallin ansiosta voimme tarjota erittäin paljon vaihtoehtoja ilman että kustannukset karkaavat käsistä, OK Perinnän CIO Petri Myllyperkiö sanoo.

– Free Choice on Atean kehittämä hankintamalli, joka on kehitetty vastauksena kaikkia toimialoja ja kaiken kokoisia työyhteisöjä koskettavaan megatrendiin: työntekijöiden haluun tehdä työnsä itselle sopivalla laitteella. Trendiin liittyy myös riippumattomuus ajasta ja paikasta. Työhön liittyvät ja henkilökohtaiset asiat kulkevat aina mukana samassa laitteessa, Atean henkilöstö- ja viestintäjohtaja Sarita Laras sanoo.

Ne OK Perinnän työntekijät, joilla työsuhteeseen kuuluu puhelinetu, voivat nyt valita mieleisensä puhelimen Atean valikoimista verkkoportaalista. Jos laite on kalliimpi kuin OK Perinnän määrittämä vakiokustannus, työntekijä maksaa erotuksen. Käytännössä erotus vähennetään puhelimen suunnitellun käyttöajan puitteissa työntekijän palkasta. Käyttöajan päätyttyä laite jää työntekijälle.

– Työntekijämme ovat olleet mieltyneitä Free Choiceen ja se näkyy myös ICT-palveluidemme tyytyväisyyskyselyn tuloksissa. Osallistumme puhelinhankintaan summalla, jolla varmasti saa työn vaatimukset täyttävän puhelimen. Näin kaikki työntekijät ovat keskenään tasa-arvoisia. Väittäisin, että puhelimesta myös huolehditaan hyvin, kun se jää lopulta työntekijän omaksi, Myllyperkiö sanoo.

Lisätietoja:
Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea
Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6800 työntekijää 90 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 3,1 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer