Takaisin Uutiset
Uutiset2016-09-27

Atea sai Pääesikunnalta yritysturvallisuustodistuksen

Pääesikunnan määrätty turvallisuusviranomainen on myöntänyt Atealle yritysturvallisuusselvitystodistuksen. Atean lisäksi yritysturvallisuustodistus on Suomessa myönnetty noin kymmenelle yritykselle.

Yritysturvallisuusselvityksessä arvioidaan yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luotettavuutta, yrityksen tietoturvallisuuden tasoa sekä sitoumustenhoitokykyä. Todistuksen luovuttivat Atean toimitusjohtaja Juha Sihvoselle insinöörieverstiluutnantti Pekka Ylitalo ja kapteeniluutnantti Reijo Kaariste 6.9.2016.

- Olen todella ylpeä siitä, että Atean toiminta saa näin merkittävän tunnustuksen. Yritysturvallisuusselvitystodistuksen saaminen on konkreettinen osoitus siitä, että pitkäjänteinen työmme tietoturvallisuuden kehittämisessä on ollut tuloksellista, sanoo Juha Sihvonen.

Todistuksen saamisen edellytyksenä olevat tietoturvallisuusvaatimukset edellyttävät muun muassa, että Atea sitoutuu pitämään luokitellut asiakirjat salassa ja suojaamaan niitä lakisääteisten tietoturvallisuusvelvoitteiden edellyttämällä tavalla, että Atealla on sen johdon hyväksymät turvallisuusperiaatteet ja tietoturvallisuusohjeistus sekä että yrityksessä tehdään säännönmukainen tietoturvallisuusriskien- ja uhkien arviointi osana yrityksen riskienhallintaprosessia. Yritysturvallisuustodistus on voimassa viisi vuotta.

- Todistus on osoitus kyvystämme tarjota asiakkaan ydinliiketoimintaa tukevia tietotekniikkapalveluita myös turvallisuuskriittisille asiakkaille. Tietoturvallisuus lähtee siitä, että jokainen asiakkaan kanssa toimiva atelainen tuntee turvalliset toimintatavat ja on sitoutunut niiden noudattamiseen, sanoo Atean turvallisuusvastaava Seppo Jalkanen.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer