Takaisin Uutiset
Uutiset2015-02-04

Lehdistötiedote 5.2.2015: Atea toimittaa tilannekuvan hallinta- ja esitysjärjestelmän Puolustusvoimille

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on valinnut Atean päävastuulliseksi toimittajaksi tilannekuvan hallinta- ja esitysjärjestelmälle. Järjestelmällä yhdistetään ja kootaan eri tietojärjestelmiä käytettäväksi yhdestä työpisteestä sekä esitetään ja siirretään reaaliaikaisesti ääntä ja kuvaa eri tilojen välillä.

Hankkeessa korostuu tiedon fuusioinnin ja eheän käsittelyn merkitys dynaamisessa informaatioympäristössä. Atea toimii hankkeessa päävastuullisena toimittajana. Sopimuksen arvo on noin 9 miljoonaa euroa. Atean alihankkijoina toimituksessa toimivat Sähkötaso Esitystekniikka ja Kuulto.

Hankkeen luonteesta johtuen järjestelmän toimittajalta edellytetään tiukkojen laatu- ja turvallisuusvaatimusten täyttämistä. Atealla on pitkä kokemus turvallisuussektorille toimitettavista ratkaisuista ja yrityksen toiminta on standardoitu ja auditoitu vastaamaan laatu- ja turvallisuusjärjestelmien vaatimuksia.

"Sopimus syventää entisestään Puolustusvoimien ja Atean kumppanuutta ja on seurausta Atean systemaattisesta työstä turvallisuussektorin palvelemiseksi. Hankkeessa yhdistyy suuri käyttäjämäärä ja haastava fyysinen ympäristö. Sopimus on osoitus Atean kyvystä toimia integraattorina laajoissa asiakaskohtaisten tietojärjestelmien toimituksissa" sanoo Atean toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 073 5134

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6100 työntekijää 83 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,8 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer