Takaisin Uutiset
Uutiset2015-04-22

Lehdistötiedote 23.4.2015: Atea paransi liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan

Pohjoismaiden ja Baltian suurin it-infrastruktuuritoimittaja Atea-konserni kasvatti vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihtoaan 10,4 % ja operatiivista tulostaan (EBITDA) 12,1 % edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Atea-konsernin liikevaihto ylsi vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 744,2 miljoonaan euroon eli vakiokursseilla laskettuna se kasvoi 10,4 % edellisvuoden vastaavasta jaksosta. Operatiivinen tulos (EBITDA) oli 23,1 miljoonaa euroa, joka on 12,1 % korkeampi kuin vuoden 2014 vastaavalla jaksolla.

- Atean liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu kertoo hyvästä myynnin ja kannattavuuden kehityksestä kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Myös kassavirta vahvistui selvästi käyttöpääoman tehokkaan hallinnan ansiosta, kertoo Atean konsernijohtaja Steinar Sønsteby.

- Uskomme konsernin kasvun jatkuvan, kun asiakkaat investoivat tuottavuutensa parantamiseen. Uudet teknologiat ovat tehneet tietotekniikan hyödyntämisestä vaativampaa ja se lisää tarvetta hankkia it-infrastruktuurin ja järjestelmäintegraation erikoisosaamista. Atea on näiden molempien vahva asiantuntija, Sønsteby jatkaa.

Suomessakin kasvu jatkui, vaikka palveluiden kysyntä jäi odotuksista

Atea Finland Oy:n liikevaihto kasvoi vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 9,8 % edellisvuotista suuremmaksi, yhteensä 64,8 miljoonaan euroon. Operatiivinen tulos (EBITDA) 0,4 miljoonaa euroa oli edellisvuoden tasolla.

Kasvua hidasti palveluiden kysynnän jääminen odotuksista.

- Myyntimme kasvoi muilta osin tyydyttävästi, mutta asiantuntija- ja projektipalveluissa kysyntä oli odotuksia hiljaisempaa, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen toteaa.


Neljännesvuosikatsaus ja materiaalit englanniksi osoitteessa www.atea.com/reports

Lehdistötilaisuus webcastina osoitteessa www.atea.com/webcast

Pörssitiedote englanniksi osoitteessa www.atea.com/ose

 

Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134
Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, mobile +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, mobile +47 934 09 188

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6500 työntekijää 85 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 2,9 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer