Takaisin Uutiset
Uutiset2015-05-10

Lehdistötiedote 11.5.2015: Atea vähensi hiilidioksidipäästöjään

Atea-konsernin hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2013 vuoteen 2014 matkustamisesta ja fossiilisista polttoaineista 8 % sekä sähköstä ja lämmityksestä 13 %. Suomessa vastaavat luvut ovat 6 % ja 9 %. Lentomatkustuksen päästöjä Atea on Suomessa onnistunut vähentämään peräti 28 %. Kokonaisvähennys hiilidioksidipäästöissä on Atea Finland Oy:n osalta 13 % työntekijää kohden viimevuotiseen verrattuna.

Atea-yhtiöiden hiilijalanjälkeä on seurattu vuodesta 2007 lähtien ja lähtötasoon verrattuna Atea Finland Oy on pienentänyt hiilijalanjälkeään 44 % työntekijää kohden.

Atea on pystynyt leikkaamaan päästöjään vähentämällä matkustamista, lisäämällä videoneuvottelulaitteiden käyttöä ja optimoimalla sähkön ja lämmitysenergian käyttöä. Myös työsuhdeautokäytännöissä suositaan vähäpäästöisiä vaihtoehtoja.

- Vähäpäästöisiä autoja suosivalla työsuhdeautokäytännöillä on ollut päästöihin merkittävä vaikutus, sillä työhön liittyvästä matkustuksesta suurin osa tehdään autolla. Matkustaminen on ylipäätään vähentynyt jo useamman vuoden ajan, sillä rutiinikokoukset, joihin osallistutaan eri paikkakunnilta, hoituvat kaikkien työntekijöiden käytössä olevilla video- ja verkkoneuvotteluratkaisuilla, Atean kehityspäällikkö Seppo Jalkanen sanoo.

 

Lisätietoja:

Seppo Jalkanen, kehityspäällikkö, Atea Finland Oy, puh. 040 543 2554
Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6100 työntekijää 83 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 2,9 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer