Takaisin Uutiset
Uutiset2014-04-07

Lehdistötiedote 8.4.2014: Atea ostaa BCC Finlandin Elisalta

Atea Finland Oy ostaa tietotekniikan järjestelmätoimittaja- ja palveluyhtiö BCC Finland Oy:n koko osakekannan Elisa Oyj:lta 8.4.2014. Maanlaajuisesti toimiva BCC Finland toimittaa ja ylläpitää ICT-järjestelmiä, niihin liittyviä ohjelmistoja sekä verkko- ja palvelintoteutuksia.

"BCC Finlandin ostaminen vahvistaa Atean kokonaistarjoomaa ja valtakunnallista palvelukykyämme lähellä asiakasta", Atean toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

BCC Finlandilla on 21 työntekijää. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vaasassa ja sillä on lisäksi toimipisteet Helsingissä, Joensuussa, Oulussa ja Seinäjoella. Sen kumppaneita ovat muun muassa HP, Microsoft, VMware, Novell ja Citrix.

BCC Finland on perustettu vuonna 1989 ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli vajaat 8 miljoonaa euroa. BCC Finland Oy:stä tuli Elisan 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö PPO Yhtiöt Oy:n sulauduttua Elisaan vuoden vaihteessa.

"ICT-järjestelmätoimituksiin ja laitekauppaan keskittyneen BCC Finland Oy:n siirtyminen Pohjoismaiden johtavan it-infrastruktuuritoimittajan Atean omistukseen varmistaa asiakkaille laajan palvelutarjonnan ja henkilöstölle hyvät kehittymismahdollisuudet", kertoo Elisan aluejohtaja Ari Punkkinen.

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Ari Punkkinen, aluejohtaja, Elisa Oyj, puh. 050 404 2204

Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6500 työntekijää 84 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,8 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 400. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer