Takaisin Uutiset
Uutiset2014-04-22

Lehdistötiedote 23.4.2014: R-kioski hankkii tietotekniikkapalveluita Atealta

Atea ja R-kioski ovat sopineet R-kioskin tarvitsemien perustietotekniikkapalveluiden hankinnasta. Jatkossa Atea vastaa R-kioskin tukiorganisaation käyttäjien ja työasemien hallinnasta sekä tuottaa konesalikapasiteetti- ja Service Desk-palvelut. Sopimuksen kesto on kolme vuotta. Kioskien it-infra pysyy R-kioskin omassa hallinnassa.

"Päivittäisessä tietotekniikkapalveluiden toimittamisessa tärkeintä ovat toimivat prosessit. Pidemmällä tähtäimellä tehtävämme on varmistaa, että tietotekniikka tukee asiakkaan kilpailukykyä parhaalla mahdollisella tavalla", Atean Account Manager Pirjo Jalonen sanoo.

Palvelukumppanin vaihto liittyy yrityskauppaan, jossa Reitan Group osti R-kioskien liiketoiminnan Sanoma Oyj:lta. R-kioskin it-palvelut piti siirtymäajan puitteissa siirtää uudelle kumppanille.

"Kilpailutimme useita potentiaalisia kumppaneita. Valitsimme Atean, sillä heillä oli tarjota tuotteistetut palvelut ja kaikkein tärkeimpänä uskottava kehittäjän ote yhteistyöhön. Atean tehtävänä on tuottaa luotettavasti tarvitsemamme perustietotekniikkapalvelut ja huolehtia niiden kehittämisestä. Omat resurssimme keskitämme liiketoiminnan ytimessä oleviin palveluihin", R-kioskin tietohallintojohtaja Pentti Talikka sanoo.

Sopimuksen mukaiset palvelut on siirretty Atean hoidettaviksi.  Alkuhaasteiden jälkeen yhteistyö on käynnistynyt hyvin.

"R-kioskin arvojen mukaisesti asiakas on ylin johtajamme. Jotta asiointi kioskeillamme sujuu mutkitta, kaiken taustalla tapahtuvan on tuettava heidän työtään - myös perustietotekniikan. Service Deskin toimintamallia olemme vielä kehittäneet yhdessä Atean kanssa, jotta alussa kohdatut haasteet korjaantuvat", Talikka kertoo.

Lisätietoja:

Pirjo Jalonen, Account Manager, Atea Finland Oy, puh. 050 312 2861

Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6500 työntekijää 84 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,8 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 400. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer