Takaisin Uutiset
Uutiset2014-10-21

Lehdistötiedote 22.10.2014: Atealle vahvaa kasvua liikevaihtoon ja kannattavuuteen kolmannella vuosineljänneksellä

Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja Atea saavutti vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä vahvaa kasvua liikevaihdossa ja tuottavuudessa. Sekä liikevaihto että operatiivinen tulos kasvoivat ennätyslukuihin. Myös Suomessa kasvua saatiin kaikilla alueilla, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Atea-konsernin vuoden 2014 kolmannen neljänneksen liikevaihto ylsi 625,3 miljoonaan euroon, eli kasvoi vakiokursseilla laskettuna 10,9 % verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Operatiivinen tulos (EBITDA) kasvoi 29,5%:lla 24,8 miljoonaan euroon. Liikevoittoprosentti kasvoi 4,0 %:iin viime vuoden 3,4 %:sta.

"Olen erittäin tyytyväinen kaksinumeroisiin liikevaihdon kasvulukuihin ja tuloksen kasvuun lähes 30 %:lla. Tämän saavutuksemme takana on onnistuminen myynnissä, lisäarvon tuottaminen asiakkaillemme ja jatkuva tehokkuusajattelu toiminnassa," Atean toimitusjohtaja Steinar Sønsteby sanoo.

Ensimmäisen kolmen neljänneksen aikana Atean liikevaihto oli 2058,9 miljoonaa euroa, jossa on vakiokursseilla laskettuna kasvua viime vuoteen verrattuna 11,7 %. Operatiivinen tulos kasvoi 28,0 %:lla 68,0 miljoonaan euroon.

Suomessa liikevaihto ja tulos hyvässä kasvussa

Atea Finland Oy kasvatti sekä liikevaihtoaan että operatiivista tulostaan kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 38,5 miljoonaan euroon. Kasvua oli 19,2 % verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Operatiivinen tulos (EBITDA) lähes kolminkertaistui 0,6 miljoonaan euroon verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

"Olemme erittäin tyytyväisiä kolmannen neljänneksen hyvästä tuloksesta. Kasvua tuli kaikilta osa-alueilta. Erityisesti mobiliteettia tukevien ratkaisujen, verkkoteknologian ja päätelaitteiden kysyntä on nyt kasvussa Suomen markkinoilla", Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Atea odottaa it-infrastruktuurimarkkinoiden kasvun jatkuvan, sillä organisaatiot investoivat tietotekniikkaan parantaakseen tuottavuuttaan. Tämä uusien teknologioiden käyttöönotto kasvattaa it-infrastruktuurin erityisosaamisen kysyntää. Atealla on kattava osaaminen eri teknologioista ja järjestelmäintegraatiosta, joten suuntaus on yhtiölle mahdollisuus.

Neljännesvuosikatsaus ja materiaalit englanniksi osoitteessa www.atea.com/reports

Lehdistötilaisuus webcastina osoitteessa www.atea.com/webcast

Pörssitiedote englanniksi osoitteessa www.atea.com/ose

Lisätietoja, Suomi:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, mobile +47 930 55 655

Robert Giori, CFO Atea ASA, mobile +47 934 09 188

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6100 työntekijää 83 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,8 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer