Takaisin Uutiset
Uutiset2013-04-29

Lehdistötiedote 30.4.2013: Atean markkinaosuus kasvoi haastavasta markkinatilanteesta huolimatta

Pohjoismaiden ja Baltian suurimman it-palveluyhtiön Atean liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 5,7 % yltäen 684,4 miljoonaan euroon. Atea kasvatti myös markkinaosuuttaan Pohjoismaissa.

Atea-konsernin liikevaihto nousi vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä 684,4 miljoonaan euroon, jossa on kasvua edellisvuoteen verrattuna 5,7 %. Konsernin ohjelmistomyynti nousi merkittävästi, 26,7 %. Palveluiden myynti kasvoi 7,4 % ja laitemyynnissä oli niukkaa laskua. Konsernin operatiivinen tulos (EBITDA) oli vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä 19,0 miljoonaa euroa, jossa laskua on edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna 13,7 %.

"Myönteistä on, että vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta markkinaosuutemme on jatkanut edelleen kasvuaan ensimmäisellä neljänneksellä," Atean konsernijohtaja Claus Hougesen sanoo.

IDG ennustaa kokonaismarkkinalle Pohjoismaissa 1,8 % kasvua vuonna 2013. Tähän lukuun verrattuna Atean 5,7 %:n kasvu ensimmäisellä neljänneksellä kertoo yhtiön ottaneen lisää markkinaosuutta.

Suomessa tammi-maaliskuun liikevaihto laski haastavassa markkinatilanteessa. Atea Finland Oy:n ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 57,1 miljoonaa euroa, jossa on laskua edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna 15,9 %. Operatiivinen tulos (EBITDA) oli 0,7 miljoonaa euroa.

"Vuonna 2012 päättynyt julkishallinnon sopimus laski ohjelmistoliiketoiminnan liikevaihtoa, mutta sekä ohjelmistoliiketoiminnan että palveluiden kannattavuus on parantunut ensimmäisellä neljänneksellä. Lisäksi olemme solmineet useita merkittäviä ulkoistussopimuksia, joiden vaikutus näkyy vuoden 2013 aikana," sanoo Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Kaksi yritysostoa

Vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä Atea osti norjalaisen Itale AS:n ja ruotsalaisen Exait AB:n. Itale toimittaa tuotteita ja palveluita nopeasti kasvaville mobiili- ja tablet-markkinoille. IT-palveluyhtiö Exait vahvistaa Atean palveluorganisaatiota etenkin Pohjois-Ruotsissa.

 

Lisätietoja, Suomi:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Sarita Laras, viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040


Lisätietoja, konserni:

Claus Hougesen, CEO Atea ASA, puh. +45 3078 1200


Neljännesvuosikatsaus ja materiaalit englanniksi osoitteessa www.atea.com/reports


Lehdistötilaisuus webcastina osoitteessa www.atea.com/webcast

Pörssitiedote englanniksi osoitteessa www.atea.com/ose

 

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6300 työntekijää 82 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa.  Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli noin 2,8 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 400. www.atea.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer