Takaisin Uutiset
Uutiset2012-05-13

Lehdistötiedote: Atea tuo markkinoille virtuaalityöpöydät palveluna

Atea aloittaa virtuaalityöpöytien tarjoamisen palvelumallilla, jossa asiakas saa käyttöönsä haluamansa määrän virtuaalityöpöytiä käyttäjämäärään perustuvalla kiinteällä hinnalla ilman erillisiä laiteinvestointeja tai perustamiskustannuksia. Virtuaalityöpöydät mahdollistavat ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumattoman työskentelyn. Ne vastaavat yritysten ja julkisyhteisöjen kasvavaan tarpeeseen tarjota sopivat it-palvelut liikkuvaan työhön ja etätyöhön.
Virtuaalityöpöytä mahdollistaa myös työasioiden sujuvan hoitamisen tietoturvallisesti vaikkapa kodin tietokoneen tai henkilökohtaiseen käyttöön hankitun tablet-koneen kautta.
Virtuaalityöpöytä tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmä ja ohjelmat eli käyttäjän näkemä työpöytä asennetaan konesaliin eikä yksittäiseen päätelaitteeseen, kuten työasemaan. Näin työpöytää voi käyttää monilla eri päätelaitteilla tavallisen internet-yhteyden yli.
"Yhä useammalle yritykselle on ajankohtaista mahdollistaa rytmityö eli työntekijöiden oma, yksilöllinen tapa sopeuttaa työnteko muuhun elämänrytmiinsä. Virtuaalityöpöytä vastaa myös paineisiin tukea liikkuvaa työtä sekä kuluttajistumista eli käyttäjien omien it-laitteiden sallimista työasioiden hoitoon. Fiksu it ja mieluisat työvälineet lisäävät työn mielekkyyttä ja myös tuottavuutta", Atean toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.
Atean virtuaalityöpöytäkonsepti perustuu yhtiön omaan it-palveluiden tuotantomalliin. Vastaava ratkaisu on ollut Atean omassa käytössä jo reilun vuoden. Asiakkaille tarjottava virtuaalityöpöytäkonsepti hyödyntää tämän Atean oman it-kehitystyön tuloksia.
Virtuaaliset työpöydät sopivat parhaiten muutaman kymmenen yhtäaikaisen käyttäjän ympäristöistä ylöspäin. Virtuaalityöpöydät asennetaan joko asiakkaan omaan konesaliin tai toimitetaan Atean konesalipalveluiden kautta. Asiakas solmii Atean kanssa palvelusopimuksen, joka hinnoitellaan käyttäjämäärän mukaisesti kiinteäksi kuukausiveloitukseksi.
"Tarpeen mukaan joustava, palveluna ostettava it on sitä, mitä nykyisessä, vaikeasti ennustettavassa taloustilanteessa tarvitaan. Virtuaalityöpöydät ovat mutkaton tapa saada it-palvelut nopeasti käyttöön esimerkiksi yrityskaupan mukana tulleille uusille työntekijöille, tai helpottaa yrityksen nopeaa laajentumista uusille maantieteellisille alueille", Atean ratkaisupäällikkö Olli Kinnunen sanoo.
Virtuaalityöpöydissä tietoturva on parempi kuin perinteiseen tapaan paikallisesti asennetuissa työpöydissä. Kulloinkin käytössä olevaan päätelaitteeseen ei tallenneta mitään, vaan kaikki tiedot ovat konesalissa. Siksi päätelaitteen kadotessa tai joutuessa varastetuksi mitään tietoja ei päädy vääriin käsiin.
Lisätietoja:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134
Sarita Laras, viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer