Takaisin Uutiset
Uutiset2011-02-21

Lehdistötiedote: Säästöpankkiryhmä siirtyy virtuaaliaikaan Ciscon ja Atean avulla


Atean toimittama visuaalisen viestinnän palvelu tehostaa palvelua ja viestintää valtakunnallisesti


Säästöpankkiryhmä on ottanut käyttöön Ciscon virtuaalikokousratkaisun. Ratkaisun avulla parannetaan sisäistä ja ulkoista viestintää sekä asiakaspalvelua valtakunnallisesti. Ratkaisun toimittaa Atea, joka vastaa kokonaisuuden asennus-, koulutus-, tuki- ja ylläpitopalveluista.

Ensi vaiheessa Ciscon teknologiaan pohjautuvat virtuaalikokoustilat on otettu käyttöön Säästöpankkiliitossa, Säästöpankin Rahastoyhtiössä ja Henkivakuutusosakeyhtiö Duossa. Säästöpankeista kokonaisuus kattaa Längelmäen, Tammisaaren, Suodenniemen, Huittisten, Parkanon, Liedon, Myrskylän ja Eurajoen Säästöpankit.

"Haluamme viestiä ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin. On aivan eri asia keskustella kasvokkain kuin esimerkiksi lähettää sähköposteja. Ciscon ja Atean avulla tuomme Säästöpankin valtakunnalliset toimipisteet ja sidosryhmät yhteen", toteaa Säästöpankkiliiton tietohallintojohtaja Mikko Vastela.

Säästöpankkiryhmä saa videoneuvottelukokonaisuuden avulla konkreettisia hyötyjä, jotka kiteytyvät muun muassa saumattomaan vuorovaikutukseen eri toimipisteiden välillä, tehokkaampaan myyntiprosessiin ja sujuvaan tiedottamiseen.

"Videoviestinnän merkitys pankki- ja rahoitusalalla kasvaa jatkuvasti. Sen avulla osaamista voidaan hyödyntää kautta laajankin organisaation nopeasti ja joustavasti. Lisäksi ja erityisesti asiakkaille tämä tuo parempaa ja myös uudentyyppistä palvelua. Yhtiölle se tuo kustannussäästöjä ja henkilöstölle entistä paremmat mahdollisuudet viestimiseen", kertoo Suomen Ciscon TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman.

"Visuaalinen viestintä tehostaa yhteydenpitoa organisaation sisällä ja tuo myös uusia toimintamalleja ja mahdollisuuksia esimerkiksi kumppani- ja asiakaskommunikaatioon. Pankki- ja rahoitusala on tältä osin yksi nopeimmin kehittyvä toimiala. Toimittamamme ratkaisu tekee mahdolliseksi saumattoman viestinnän eri osapuolien kesken - aina asiakaskohtaamisiin saakka", toteaa Atean ryhmätyöratkaisuista vastaava Kaijus Asteljoki.

 

Lisätiedot:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Suomen Ciscon TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekmanowe.ekman(at)cisco.com

Atea
Ryhmätyöratkaisuista vastaava Kaijus Asteljoki, puh. 0400 701 629
kaius.asteljoki(at)atea.fi

Säästöpankkiliitto

Tietohallintojohtaja Mikko Vastela, puh. 050 3232 983
mikko.vastela(at)saastopankki.fi


Säästöpankkiryhmään kuuluu 34 Säästöpankkia sekä keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Säästöpankkien asiakkailla on yhteistyön kautta käytettävissään 418 konttoria, 190 palveluautomaattia ja 1 650 käteisautomaattia. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaidensa taloudellista hyvinvointia. Asiakasläheisyys, asiakkaiden elämänvaiheiden huomioon ottaminen, asiantuntemus ja paikallisuus ovat palvelun perusperiaatteita. Pankkien tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2010 liikevoittoa kertyi 54 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,3 % ja asiakasmäärä kasvoi 581 000:een. www.saastopankki.fi

Atea on johtava it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio ja noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on noin 2,1 miljardia euroa. Atealla on noin 5400 työntekijää ja 79 toimipistettä Pohjoismaissa ja Baltiassa. www.atea.fi

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

 

 

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer