Takaisin Uutiset
Uutiset2011-05-02

Lehdistötiedote 3.5.2011: Atea toimittaa Statoilille videoneuvottelu- ja viestintäratkaisut


Atea AS on allekirjoittanut Statoil Groupin kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tuloksena Atea toimittaa Statoilin toimipisteisiin ympäri maailman videoneuvottelu- ja viestintäratkaisut neuvotteluhuoneisiin asennettuina. Sopimus on kestoltaan kolme vuotta ja siihen sisältyy mahdollisuus kahden vuoden jatkoaikaan. Sopimuksen arvo on 200 miljoonaa norjan kruunua (noin 26 miljoonaa euroa) vuodessa.

Sopimukseen sisältyy AV- ja videoneuvotteluratkaisut, johtamis- ja tietojärjestelmät, vuorovaikutteiset esityssovellukset ja näihin liittyvä infrastruktuuri.

Statoil käyttää aktiivisesti edistyksellisiä neuvottelu- ja kollaboraatioteknologioita. Sillä on eräs maailman suurimmista kollaboraatioalustoista, jota nyt kehitetään ja laajennetaan Atean kanssa yhteistyössä. Alusta kattaa kaikki Statoilin toimipisteet yli 30 maassa Euroopassa, Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Sopimus osoittaa Atean valinneen onnistuneen strategian keskittyessään viime vuosina vahvasti videoneuvotteluratkaisuihin. Sopimuksen toteutumisen edellytyksenä oli Atean kyky toimittaa ratkaisu globaalilla tasolla. Statoilin vaatimukset toimitusten täsmällisyydelle olivat korkeat.

"Statoil on maailmanlaajuinen toimija ja olemme ylpeitä siitä, että heidän yhteistyönsä Atean kanssa laajenee. Oma organisaatiomme on vahva ja osaava, ja teemme kaikkemme täyttääksemme Statoilin odotukset", Atea AS:n toimitusjohtaja Steinar Sønsteby sanoo.

"Statoil-hankkeessa korostuu Atean vahva paikallinen osaaminen yhdistettynä globaaliin toimituskykyyn. Pystymme tarjoamaan laajoja kokonaisratkaisuja yhdistetyn viestinnän tarpeisiin", sanoo Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Lisätietoja:

Steinar Sønsteby, toimitusjohtaja, Atea AS, puh. +47 930 55 655

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Sarita Laras, viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtava it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio, johon kuuluu noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on runsaat 2,1 miljardia euroa. Konsernilla on noin 5 400 työntekijää ja 79 toimipistettä.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer