Takaisin Uutiset
Uutiset2011-02-02

Lehdistötiedote 3.2.2011: Atea-konsernin liikevaihto kasvoi 20,9 % ja operatiivinen tulos (EBITDA) 22,7 % – Suomessa liikevaihto kasvoi 24,7 % ja operatiivinen tulos kolminkertaistui

Atea-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2010 edellisvuoteen verrattuna 20,9 %, yhteensä 2,14 miljardiin euroon. Operatiivinen tulos (EBITDA) oli 84,3 miljoonaa euroa, kasvua 22,7 %, ja liiketulos (EBIT) 59,2 miljoonaa euroa, kasvua 42%.

Suomessa liikevaihto vuonna 2010 oli runsaat 214,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 24,7 %. Suomen operatiivinen tulos (EBITDA) oli 4,4 miljoonaa euroa, kasvua 197,2 %, ja liiketulos (EBIT) kasvoi 2,2 miljoonaan euroon.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden suurin IT-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja -palveluiden toimittaja Atea kasvatti myyntiään ja kannattavuuttaan voimakkaasti viime vuonna koko toiminta-alueellaan.

"Kasvuvauhtimme on lisääntynyt entisestään kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Tämä osoittaa, että keskityimme oikeisiin trendeihin ja teimme onnistuneita yritysostoja taantuman aikana. Kasvumme oli huomattavasti markkinan kasvua nopeampaa, joten markkinaosuutemme on kasvanut", toteaa Atean konsernijohtaja Claus Hougesen.

"Suomessa Atea kasvoi sekä orgaanisesti että yritysostoilla. Vuoden 2010 aikana ostimme Palnet Oy:n, Datawest Oy:n ja Ten of Ten Oy:n, mikä vahvisti merkittävästi Atean asemaa infraratkaisujen toimittajana ja neuvonantajana", sanoo Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

"Vahvuutemme on laajoissa infraratkaisuissa ja pitkäaikaisissa asiakassuhteissa. Odotamme kasvun jatkuvan erityisesti teknologia-alueilla, joihin olemme investoineet, kuten yhdistetyssä viestinnässä, elinkaariratkaisuissa ja virtualisoinnissa", Sihvonen jatkaa.


Neljännesvuosikatsaus ja materiaalit englanniksi osoitteessa www.atea.com/reports

Lehdistötilaisuus webcastina osoitteessa www.atea.com/webcast

Pörssitiedote englanniksi osoitteessa www.atea.com/ose


Lisätietoja:

Claus Hougesen, CEO Atea ASA, puh. +45 3078 1200
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134
Sarita Laras, viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Atea

Atea on johtava it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio ja noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on runsaat 2,1 miljardia euroa. Konsernilla on noin 5 400 työntekijää ja 79 toimipistettä Pohjoismaissa ja Baltian maissa. www.atea.fi

 

 

 

 

 

 

 

 


Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer