Takaisin Uutiset
Uutiset2011-12-13

Lehdistötiedote 14.12.2011: Atea ja YIT laajentavat yhteistyötään IT-palveluissa

Atea ja YIT ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen koskien YIT:n työasemiin liittyviä elinkaaripalveluja. Sopimuksen piiriin kuuluvat valitut tuki-, lisenssienhallinta ja logistiikkapalvelut YIT:n noin 12 000 työaseman osalta. Sopimuksen arvo on noin 4,3 miljoonaa euroa ja se on kestoltaan kolme vuotta. Lisäksi sopimus sisältää kaksi vuoden mittaista jatko-optiota.

Tänään 14.12.2011 uudistettiin myös Atean ja YIT:n välinen kolme vuotta voimassa ollut laitetoimitussopimus, jonka puitteissa Atea toimittaa YIT:lle vuosittain noin 3 000 työasemaa. Tämän sopimuksen arvo on noin 3 miljoonaa euroa vuodessa. Sopimukset astuvat voimaan 16.1.2012.

Uuden sopimuksen myötä YIT:n tavoitteena on tarjota joustavat ja asiantuntevat palvelut työasemien käyttäjille Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa.

Atea ottaa vastuulleen YIT:n työasema- ja älypuhelinhallintapalvelut sekä laitteisiin liittyvät muut rutiinit, kuten laitelogistiikasta huolehtimisen. Atean palveluihin sisältyvät myös käyttäjille tarjottava itsepalveluportaali ohjelmistojen tilaamiseen, paketointiin ja jakeluun, ohjelmistojen lisenssienhallintapalvelut sekä YIT:n työasemia koskevat toisen tason tukipalvelut.

Kaupan myötä yhteensä 17 henkilöä YIT:n IT-toiminnoista Suomessa, Virossa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa siirtyy Atean palvelukseen. Atea tarjoaa YIT:lle suurimman osan tukipalveluista Riikan palvelukeskuksesta Latviasta. Palvelu on saatavilla 12 kielellä.

"Olemme ylpeitä, että Atea on valittu kumppaniksi YIT:n IT-ympäristön kehittämiseen. Tämä sopimus on esimerkki Atean kyvystä täyttää suurten ja kansainvälisten yritysten tarpeet", Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

 

"Nyt solmittu sopimus on luonnollinen jatko Atean kanssa voimassa olleelle laitetoimitussopimukselle. Se täydentää YIT:n omia lähituki ja ServiceDesk -palveluja Atean työasemiin liittyvillä etäpalveluilla. Tuloksena on parempi laatu, palvelujen jatkuvuus ja joustavuus loppukäyttäjillemme" sanoo Jørgen Christensen, YIT Oyj:n tietohallintojohtaja.

 

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134

Tuomo Sulkumäki, johtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 5022 070

Jørgen Christensen, tietohallintojohtaja, YIT Oyj, puh. 050 572 7190, Jorgen.Christensen@yit.fi

David Reeves, IT-johtaja, YIT Oyj, puh. 050 390 0485, David.Reeves@yit.fi

Atea

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian maiden johtava it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio, johon kuuluu noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on runsaat 2,1 miljardia euroa. Konsernilla on noin 5 700 työntekijää ja 80 toimipistettä. www.atea.fiYITYIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa Venäjällä ja Baltian maissa. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli noin 3,8 miljardia euroa. Konsernin henkilöstömäärä on noin 26 000. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer